• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Bademli karışık sebze

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Temmuz 2011
4 adet patates
200 g bezelye
1 adet soğan
100 g jambon
Tulum peyniri
4 adet domates
60 g badem
Maydanoz
Et suyu
Rendelenmiş eski kaşar
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz, karabiber

Bademli karışık sebze için 2 çorba kaşığı sıvı yağı bir tava koyup kızdıralım. Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tavaya koyarak öldürelim. Bezelyeleri, tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirelim. Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyelim. Yağladığımız fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizelim. Üstüne, bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş tulum peynirinin yarısını, küp şeklinde doğradığımız domates ve jambonun yarısını döşeyelim. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizdelim. Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirelim. Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı eski kaşar rendesiyle kaplayalım. Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe et suyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim. 45 dakika fırında pişirdikten sonra çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun.

Çikolatalı ekmek

2 bardak un
30 g yaş maya
1,5 çay bardağı ılık süt
3 adet kesme şeker
100 g margarin
1 adet yumurta sarısı
Tuz
İçine:
1 su bardağı kırılmış fındık
1 kahve fincanı şeker
2 çay kaşığı tarçın
100 g kıyılmış çikolata
2 tatlı kaşığı Nescafe
2 adet yumurtanın sarısı
1,5 fincan süt
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Pudra şekeri

Çikolatalı ekmek için bir kabın içine unu koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak karıştırın ve orta sertlikte bir hamur yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin. Fındık içi, şeker, tarçın, kıyılmış çikolata, nescafe ve sütü karıştırın. Yumurta akını mikserle kar haline getirin. Unlanmış zeminde merdane ile hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Ortasının her bir tarafına iç malzemesini eşit olarak yerleştirin. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta akını kaşıkla üzerine sürün. Yavaşça uç kısımdan başlayarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.