• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu krep bohçası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Ağustos 2011
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su

Tavuk harcı için:
Yarım kg. tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet biber
1 çorba kaşığı domates salçası

Bezelyeli sos için:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı su
5 adet taze soğan

İlk olarak krep hamurunu hazırlayalım. Bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayıp üzerine sütü ve suyu katalım. Pürüzsüz bir hamur oluncaya dek çırpalım. Tavayı kızdırıp fırçayla sıvı yağ sürelim. Tavaya, krep hamurundan 1 kepçe dökelim. İki tarafını da altın sarısı oluncaya dek pişirelim. Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayalım. Tavuk harcı için, bir tavada önce küp doğranmış tavuk etlerini, suyunu bırakıp çekinceye dek pişirelim. Ardından margarini, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsağı, küçük doğranmış çarliston biberi ve domates salçasını ekleyip 10 dakika daha pişirelim. Süsleme malzemesi olan taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suya atıp birkaç dakika bekletelim. Hemen ardından soğuk suya atıp yine birkaç dakika bekletelim. Yeşil soğanları sudan çıkarıp elimizle suyunu süzelim. Hazırladığımız kreplerin içine tavuklu harçtan pay ederek koyalım. Kreplerin ağız kısmını, hazırladığımız yeşil soğan saplarıyla sarıp bağlayalım. Haşlanmış bezelyeleri blendırdan geçirip içine zeytinyağı, krema ve suyu karıştıralım. Bezelye sosunu tavaya aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına dökelim. Üzerine tavuklu krepleri yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Fıstıklı un helvası

125 g tereyağı
125 g Orkide margarin
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
2 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı su

Bir tencereye margarini, tereyağını, dolmalık fıstığı döküp, yağlar eridikten sonra hemen un ilave edin. Kısık ateşte sürekli tahta kaşık ile karıştırarak kavururken sıvı yağı ekleyin. Fıstıklar kızarıp un kavrulup kokusu yayılınca, ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılıtın. Sonra üzerine esmer şekeri, soğuk suyu koyup tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte karıştırarak, suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın ateşini kapatarak kapağını örtüp, 5 dakika dinlendirin. İstediğiniz şekli verdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.