4 çorba kaşığı margarin 8 çorba kaşığı elenmiş un
6 su bardağı tavuk suyu
250 g taze sebze
Yarım çay kaşığı tuz
Taze karabiber
2/5 su bardağı krema
Kremalı çorba için mıÜüargarini tencerede eritelim ve eridince unu ilave edip iyice karıştıralım. Kısık ateşte kavuralım. Un hafif renk değiştirince tencereyi ateşten alıp bir kenarda ılınmaya bırakalım. Diğer yandan tavuk suyunu bir taşım kaynatalım ve unun olduğu tencereyi tekrar ocağa koyup kaynar tavuk suyunu karışıma yedirelim. Taze sebzeleri, diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdükten sonra onları da tencereye ilave edelim. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısalım. Tencere üzerinde biriken kefi alalım ve tuz ve biberini ilave edip ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirelim. Ardından, tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktaralım ve harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra altını kısalım. Telle karıştırarak kremayı ilave edelim. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Bülbül yuvası
2 adet yumurta
250 gram margarin
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 buçuk su bardağı su
4-5 karanfil
Birkaç damla limon suyu
Bülbül yuvası tatlısı için mıÜüargarini eritip içine sıvı yağ, yoğurt, sirke, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın beyazını, kabartma tozu ve unu ekleyin. Karıştırdıktan sonra yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru, merdaneyle veya elinizle düzgün bir zeminde 1 santim kalınlığında açın.Bardak vey akalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz hamuru tekrar, daha küçük bir yuvarlak nesneyle kesin. Hamurun yarısını büyük yuvarlak, yarısını küçük yuvarlak kalıpla kestikten sonra, büyük yuvarlak hamurun üzerine daire şekli verilmiş diğer hamuru koyun. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve önceden ayırmış olduğunuz bir yumurtanın sarısını üzerine sürün. Ortalarına ceviz koyup 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için önceden şeker, su ve karanfili kaynatın. Söndürmeye yakın, limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökün ve tatlı şerbeti içtikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
