• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Peynir soslu tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12 Ağustos 2011
6 adet tavuk baget
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı gravyer peyniri
2 kahve fincanı süt kreması
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı mısır gevreği

Peynir soslu tavuk için ilk olarak tavuk bagetleri keskin bir bıçakla 5- 6 yerinden çizelim. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirelim. Bir tavada sıvı yağı kızdıralım ve kızan yağda tavukları sık sık çevirerek, tavanın ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika süreyle kızartalım. Diğer yandan sosumuzu hazırlamak için tereyağı ile hazır süt kremasını bir tencereye aktarıp kısık ateşte ısıtalım. Rendelenmiş gravyer peynirini de ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak eritelim. Peynir iyice eriyip, sos koyu bir kıvama gelince ılık tavuk suyunu tencereye koyalım. Ardından sosu ocaktan hemen indirip üzerine karabiber ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Tavuk bagetlerini, bir fırın kabına dizelim üzerine peynir sosu gezdirelim. Mısır gevreklerini ufalayarak sosun üzerine serpiştirelim. Servise sunmadan önce fırında 15 dakika hafif ısıtalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Pirinçli börek

6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla tereyağı
2 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz ve karabiber

Pirinçli börek için ilk olarak tavuk göğsünü haşlayıp, kemiklerinden ayırın ve tavuk etini doğrayıp bir kenarda bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Tuzunu ve biberlerini ayarlayarak harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir yufkayı tepsiye yayıp kenarlarını dışarı taşırın. Diğer yandan tereyağını eritip, kaymaksız yoğurt ve 1 yumurtayı ilave ederek çırpın ve iyice karışmasını sağlayın. Yufkaların arasına karışımı eşit miktarda paylaştırın. Üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerinde bu harçtan gezdirip, tavuklu karışımı yayın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde kesin. Kalan harcı da üzerine gezdirin. 1 yumurtayı kırıp, çırpın. Yufkaların üzerine gezdirip fırça ile sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz. Son olarak böreği, önceden ısıtılmış fırında pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.