750 gram mantar3 su bardağı tavuk suyu
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Sote ve iç malzemesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı rende gravyer peyniri
2 tatlı kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardak süt
Mantar graten için ilk olarak tencereye tereyağı, tavuk suyu, limon suyu, tuz ve mantarları bir tencerede harlı ateşte yaklaşık 5 dakika pişirelim. Daha sonra mantarları tavada çevirerek soteleyelim. Sonra bir tencereye tereyağı ile unu koyarak 2 dakika kavuralım. Üzerlerine tavuk suyu ve sütü de katarak hepsini birlikte boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten almadan hemen önce bir kahve fincanı rendelenmiş gravyeri de katalım. Sonra, sote edilmiş mantarları, yağı ile birlikte tepsiye koyalım. Gravyer peynirinin yarısını ve salçanın üçte ikisini koyarak karıştıralım. Salçalanmış mantarlarımızı bir güvece koyalım ve üstüne de kalan salçayı dökelim. Son olarak da kalan gravyer rendesi ve galeta ununu da yemeğin üstüne dökerek fırına verelim. Yaklaşık 15 dakika fırında pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Meyveli tart
Hamur için:
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
4 yemek kaşığı şeker
1 adet çırpılmış yumurta
İçine:
250 gram az yağlı eritme peyniri
4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü
Üzerine:
Mevsim meyveleri
Pirinç, şeker ve yumurtayı orta boy bir kasede karıştırdıktan sonra, bir pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 220 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Pişen tartın içini doldurmak için; eritme peynirini ve yoğurdu orta büyüklükte bir kaseye alın ve hafif haşlayıp kabarana kadar çırpın. Pudra şekerini vanilyaya ilave edin ve iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Karıştıktan sonra tartın üzerine yayın. Tartın üzerine, arzunuza göre koyacağınız mevsim meyvelerinin bozulmadan durması için tartın üzerine ince tabaka halinde, fırça yardımı ile jöle sürün. Sonra meyveleri dıştan içe doğru tartın en üstüne yerleştirin. Üzerini örtün ve servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra da dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
