• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fesleğenli kabak çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Ocak 2012
3 adet kabak
15 adet fesleğen yaprağı
2 adet patates
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
200 gram krem peynir
3 çorba kaşığı süt kreması

Fesleğenli kabak çorbası, farklı bir çorba denemek isteyenler için iyi bir tarif. Çorbanın yapımı ise şöyle: İlk olarak kabakları iyice yıkayalım ve kabuklarını soymadan doğrayalım. Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Öte yandan soğan ve sarmısağı ince ince kıyalım. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritelim ve kızgın yağda soğanı pembeleştirelim. Sarmısak ve patatesleri ilave edip yaklaşık 5 dakika kavuralım. Kabakları ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Krem peynirin 2 çorba kaşığı kadarını ve birkaç fesleğen yaprağını ayıralım. Süt, krem peynir, süt kreması ve fesleğen yapraklarını çorbaya ilave edelim. Birkaç kez karıştırıp ateşten alalım. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp ayırdığımız krem peynir ve fesleğn yapraklarıyla süsleyelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı muhallebi


2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Elma karışımı için:
3 elma
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı su
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Süslemek için:
3 çorba kaşığı toz fıstık

Elmalı muhallebi için öncelikle 3 elmayı küp şeklinde doğrayın. Elmaları kuru üzüm, tarçın, şeker ve 2 çorba kaşığı su ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirip bir kenarda bekletin. Öte yandan muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişirmiş olduğunuz muhallebiyi mikserin orta hızında devamlı çırparak soğutun. Soğumuş muhallebiye, yarım su bardağı süt ile paket üzerindeki tarife göre hazırladığınız krem şantiyi devamlı çırparak yedirin. Servis tabaklarının ya da kadehlerinin içine pişmiş elmaları yerleştirip, üzerlerine kremalı muhallebi karışımını döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Dilerseniz muhallebileri, Hindistan cevizi veya toz fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Arzuya göre, tatlınızı şeftali veya diğer mevsim meyveleri ile de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.