• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kremalı somon

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Mart 2012
4 dilim somon balığı
1 demet taze kekik
3 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
500 g kuru soğan
1-2 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
Tuz, karabiber, toz şeker
150 gram yoğurt
1 göbek salata
1 salatalık
2 çorba kaşığı sirke

Kremalı somon balığı için ilk olarak bıÜüalığı temizleyelim. Kekiğin bir kısmını balığı süslemek için ayıralım, kalanını ise kıyalım. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletelim. Soğanı soyup ince ince doğrayalım ve bir tencerede kızgın yağda sote edelim. 15 dakika bu şekilde pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edip; tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Diğer yandan göbek salatayı yıkayalım, ayıklayıp doğrayalım. Salatalığı yıkayıp ikiye bölelim. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyelim. Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştıralım. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandıralım. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartalım. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökelim. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirelim. Balık ve salatayı servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu salataya döküp balığı servis yapalım. Afiyet olsun.

Havuçlu sufle


3 havuç
2 patates
2 yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı muskat
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz, karabiber

Havuçlu sufle için havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın. Beşamel sos için; 2 kaşık sıvı yağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin. Altı sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.