• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 08 Mart 2012
500 gram arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım kg. dana kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber
6 su bardağı sıcak su
Püre için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt

Püreli yahni için ilk olarak sarımsakları ince ince doğrayalım. Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayalım. Domatesi küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp üçe bölelim. Tencerede margarini eritip kuşbaşı doğranmış eti ve sarımsakları ilave edip karıştıralım. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişirelim. Arpacık soğanlarını ilave edip biraz daha karıştıralım. Unu yemeğe serperek, dökelim. Kabukları soyulmuş domatesi, çok az suda sulandırılmış salçayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sıcak suyu da koyup kapağı kapalı olarak kaynatalım. Sonra ateşi kısıp ağır ateşte pişirmeye bırakalım. Etler iyice piştikten sonra taze soğanları ilave edip 2 dakika daha kaynatalım. Püre için patatesleri kaynatalım, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Bir tencereye aktarıp, tereyağı ve sütü ekleyelim. Kıvamı koyulaşana dek karıştırmaya devam edelim. Servis tabağına püreyi koyup, üzerine etleri yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Patates közleme

8 adet büyük boy patates
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 adet yeşil soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı beyaz krem peynir
Tuz, karabiber

Patates közleme için ilk olarak patatesleri yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarıp 180 derecede ortalama 1 saat ya da iyice pişene kadar fırında tutun. Patatesleri elinizle sıktığınızda kolayca gevşiyorsa pişmiş demektir. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika soğumaya bırakın. Diğer yandan sosu hazırlayın. Sos için büyük bir kaseye süzme yoğurdu alıp çırpma teliyle karıştırın. Üzerine, dövülmüş sarımsağı, tuzu, krem peyniri ve karabiberi koyup karıştırdıktan sonra çok ince olarak yeşil soğanı ve kırmızı biberi doğrayıp karışıma ilave edin. Soğumaya bıraktığınız patatesleri alıp birbirinden ayırmadan yarım olarak boylamasına ikiye bölün. Ellerinizle patatesleri yanlarından hafifçe sıkarak, çiçek gibi açılmasını sağlayın. Sonra patatesleri servis tabağına alıp, açtığınız yere hazırladığınız sostan birkaç kaşık dökün. Dilerseniz başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.