Canan Düzdol

İzmir köfte

Yarım kilogram köftelik kıyma
1 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı su
4 adet patates
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı su
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
İzmir köfte için ilk olarak bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu iyice sıkılmış ekmek dilimlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı ve suyu ekleyip tüm malzemeler özdeşleşene dek yoğuralım. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elle uzunlamasına şekil vererek bir kenarda bekletelim. Patateslerin kabuklarını soyalım. Yıkayıp önce ikiye, sonra da üçe bölelim. Tavaya yağı koyalım. Önce patatesleri iki dakika kızartalım. Fırın tepsisine dizelim. Ardından köfteleri yağda 1 dakika kızartıp patateslerin üzerine dizelim. Domatesleri yarım ay şeklinde kesip aralarına yerleştirelim. Biberleri ikiye bölüp tepsiye dizelim. Üzerine su veya arzuya göre salçalı su gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Muhallebili lokum
3 su bardağından biraz fazla süt
3 çorba kaşığı margarin
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Daha sonra üzerine sütü ilave edin. Toz şekeri de ekleyip iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip blendırda 10 dakika çırpın ve ılınmaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ezerek ince tel süzgeçten geçirin. Mini fırın tepsisine ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilınan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabına alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 santim genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine ceviz koyup rulo şeklinde sarın. Hindistan cevizli karışımı da bu şekilde kesip rulo yapın ve bir tabağa dizerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.