• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeşil çay yemeklerle birlikte içilmeli FİLİZ İÇKE ÖNAL

Yeşil çay yemeklerle birlikte içilmeli

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2011, 00:00
Kolesterolü düşüren, tansiyonu düzenleyen, vücudu zehirli atıklardan temizleyen yeşil çayı yemeklerle birlikte tüketmek son derece yararlı

Kimi uykusuzluğa iyi geliyor, kimi hazımsızlığa. İhtiyaca göre seçilen bitki çayını, günde iki kez ve bir hafta 10 gün boyunca düzenli içmek yeterli oluyor. Bitki çaylarının pek çoğunun sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce günde iki kez içilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Ebru Piroğlu, "Bitki çayının da fazlası zararlıdır. Çok fazla içersek başta böbreklerimiz ve karaciğerimiz üzerinde ciddi hasarlar oluşması kaçınılmaz olacaktır" diyor. Ebru Piroğlu, sayısız faydası olduğu bilinen yeşil çayı yemeklerle birlikte tüketmek gerektiğini söylüyor. İşte yeşil çayın sağlığımıza katkılarından bazıları:
* Detoks özelliğine sahiptir (Vücudu metabolik artıklardan arındırır).
* Kolesterol düşürücüdür.
* İçindeki polifenol ve kateşin, tümör oluşumunu önler
* Hücre yenileyici ve yaşlanma karşıtı özelliği vardır.
* Toksin atıcı olduğundan metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcıdır.
* Cildi pürüzlerden korur. Islanmış yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırın ve cildinize sürün.
* Kan basıncını düzenler. İçindeki polifenol denilen maddeler kan damarlarının büzüşüp daralmasını engeller.
* Hafızayı diri tutar.
* Sigaranın zehirli etkilerini yüzde 40-50 oranında azaltır.
* Bakteri ve virüsleri öldürür.

Enerji için karışım çay:
Enerji çayı içinde bulunan tarçın, kuşburnu, nane, yabani nane, mate ve guarana çekirdeği sayesinde gün boyu oluşan bedensel ve zihinsel yorgunluğun hafifletilmesine yardımcı olurken, içeriğindeki vitaminler ve antioksidanlarla bedenin savunma sistemlerini güçlendirerek enfeksiyon ve soğuk algınlıklarına karşı koruma sağlar ve olumsuz yaşam koşullarında bedensel sağlığınızı destekler.

Tarçın çayı:
Enerjiyi arttırıcı özelliği vardır. Karın gazlarını giderir, hazmı kolaylaştırır, mide ve barsaktaki spazmı giderir, vücut ısısını hafif yükseltir.

Kuşburnu çayı:

Genelde güçsüzlüklere ve yorgunluklara karşı kullanılır. İçinde bulunan doğal C vitaminin ile bedenin savunma sistemlerini güçlendirerek enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı korur.

Elma çayı:

Beyin, karaciğer ve mideyi olumlu etkiler, gut, böbrek, mesane hastalıklarında yararlıdır. Yatıştırıcı ve ateş düşürücü özellikleri vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, ses kısıklığı, yüksek ateş ve iltihaplı hastalıklara karşı olumlu etkileri vardır.

Nane çayı:
Gaz söktürücü, kramp çözücü, mide bulantısını önleyici, ağrı kesici, sinir sistemini güçlendirici, antiseptik, antibakteriyel, sinir sistemini güçlendirici, korku, histeri ve gerginlikleri yatıştırıcı özellikleri vardır. Nane aynı zamanda konsantrasyonu arttırır ve hafızayı güçlendirir. Baş ağrısı, romatizmal ağrılar, astım bronşit, öksürük grip, safra taşı, karaciğer hastalıkları, sistit, erkeklerde psikolojik iktidarsızlık, sara, felç, baş dönmesi, mide ve bağırsak ağrıları, egzamada kullanılır.

Mate çayı:
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler ve detoksifiye eder, yaşlanmayı geciktirir, yorgunlukla savaşır, zihinsel aktiviteleri uyarır, açlığı kontrol eder, stresi azaltır, uykusuzluğu giderir.

Böğürtlen çayı:

Gut hastalığına karşı olumlu etkileri vardır, böbrek problemlerinde iyileştirici etki gösterir. Ayrıca kan şekerini düşürmede, ayaklardaki şişliklerin indirilmesinde, tansiyonu düşürmede, ağız-dil-dişeti ve bademcik iltihaplarının giderilmesinde yararlıdır. İdrar söktürücü özelliği de bulunur.

Limon çayı:
Migren, baş ağrıları, hafıza zayıflığı, sinir krizleri, baş dönmeleri, kulak çınlamalarında kullanılır. Ayrıca sindirim bozukluklarının giderilmesi, mide ve barsakta biriken gazların atılmasını sağlar ve cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.

Melisa çayı:
Stres kaynaklı uykusuzluk durumlarında ve mide-barsak sistemi şikayetlerinde kullanılmaktadır. Kalp hastalıklarına, sinirlerin yatıştırılmasında ve göğüs ağrılarında yararlıdır.

Meyan kökü:
Öksürüklere ve bronşiyal hastalıklara karşı kullanılabilir, mide ülseri tedavisinde kullanıldığı gibi, mide mukoza iltihabına ve mide ülserine ve kabızlığa karşı da kullanılır. Ayrıca, kramp çözücü etkisi de bulunmaktadır

Zayıflatan 7'li

Birer tutam rezene, mısır püskülü, ısırgan otu, sinameki, yeşil çay, kuşburnu ve hardaltohumu bir litre kaynar suya konulur ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Elde edilen karışım yemeklerden yarım saat önce birer bardak içilir. İdrar söktürücü özelliği ile hücrelerde oluşan su toplanmasını, idrar arttırılması yoluyla hafifletir. Zararlı toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını ve yağların hızlı yakılmasını sağlar. Bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Çayı içerken mutlaka yanında sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı uygulanmalı ve bu çay, bir aydan uzun süre içilmemelidir.

Ödem atıcı maydanozlu formül
Bir C vitamini deposu olan maydonozun faydalarından bazıları şunlar:
* Vücudu toksinlerden temizler.
* Kansızlığı gidermede yardımcıdır.
* Sindirimi kolaylaştırır.
* Kan şekerini düzenler.
* Kansere karşı koruyucudur.
* Ağız kokusunu giderir.
* Yara, kesik, morlukları iyileştirir.
* Cilde ve saç dökülmelerine iyi gelir.
Bir demet maydonoz 1 litre taze kaynatılmış suyun içine bırakılır ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Ardından gün içinde yudum yudum içilir. Adet öncesi şişkinliği ve ödemi çözmede son derece etkindir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA