• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şans kapınızı kaç kez çalar? FİLİZ ÖZKOL

Şans kapınızı kaç kez çalar?

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2019, 00:00

Ş ans diye bir şey var mı? Bazı kişiler diğerlerinden daha mı şanslılar? Kesinlikle tartışmaya açık bir konu. Bazılarının asla işleri yolunda gitmez.

Hani ağzıyla kuş tutsa hatta "Gökten rahmet yağsa bize taş düşer" gibi benzetmelerimizin altında hep bir isyan vardır. "Çok şansızım" veya "Adam çok şanslı" gibi kullandığımız sözlerin altındaki serzenişler hayatımız boyunca hep vardır.

Hepimizin şans dediğimiz olguyla başımız dertte. O kadar çok şey için hayıflanıyoruz ki... İşte, en çok kullandığımız cümlelerden bazıları... Şans kapımızı bir çalsa, gözü kör olsun bu şansın, şans bize gülmez ki, en büyük şansım sensin gibi.

Hepimiz, hayatımızda çok yönlü ve her an değişen birçok olayla iç içe yaşarız. Yaşanılanlar, hiçbir zaman bir çiçek buketi gibi sunulmuyor bize. Çiçeklerle beraber dikenlerini de her an göz önünde bulundurmak gerekiyor. İlişkilerin temelinde hep kaybedilenlerin süslediği kavuşmalar gizlidir. Uzun yıllara dayanan bekleyişlerin sonuçları bazen bir hayata mal olabilecek vahim sonuçları beraberinde getirir.

ÖNCE ŞANSA İNANMALISINIZ
Durumu bir de felsefi yönüyle ele alalım. "Şanslıyım" diyen ile "Şanssızım" diyen kişilerin dünyaya bakış açıları arasında uçurumlar var. İşte bu nedenle; kendinize sürekli "Ne kadar şanslı olduğunuzu" empoze etmelisiniz. Hem diliniz hem kalbinizle söylediğiniz bu cümleye sonuna kadar inanmalısınız. Çünkü yaşadığınız olayların rotasını büyük olasılıklarla düşünceleriniz belirliyor. Ayla uzun yıllar sonra üniversite aşkıyla bir tesadüf eseri karşılaşır. Kim bilir belki de yaşamın sonuna çeyrek kala bu karşılaşmanın altında yarım kalan bir aşkın tamamlanması gerekiyordu. Bu bir şans mıydı? Yıllarca aradığı mutluluk, acaba çocukluk aşkının hikayesinde mi saklıydı?

ZITLIKLARIN TOPLAMI
Üniversite sınavlarında çok istediği bir okulu kazanamayan ve başarısız olan bir öğrencinin yıllar sonra seçtiği başka bir meslekte başarının zirvesinde dünya çapında bir isim olması yine hangi şansın sonucu olabilirdi... Hepimizin bir hikayesi var. Hiç kimse benim kaderim mükemmel diyemez. Yoksa bunca romanlar ve hikayeler nasıl ortaya çıkardı. Bazen her başarının altında biraz da gizli dramlar vardır.

Acı ve tatlı kavramları arasında kendimize yol bulmaya çalışırız. Olumlu yaşadığımız her şeyi iyi bir şansa kulaç atmak olarak değerlendirirken, olumsuzlukları da aynı şekilde şanssızlık olarak düşünmeli ve hayat dediğimiz sürecin tüm bu zıtlıkların toplamı olduğunu unutmamalıyız.

NASIL YAKALARSINIZ?
Bir kere, kötü şans diye bir şeyin varlığını unutun ve hayata, "İYİ" ya da "KÖTÜ" pencerelerden bakmak için kendinizi zorlamayın.
Hayata bakış açınızda; çevrenizde; huysuz, alıngan, sürekli şikayet eden insanların olmasına izin vermeyin. Çünkü bu tarz insanlarla vakit geçirdiğiniz takdirde, zamanla kendinizi; daha karamsar, endişeli ve mutsuz hissetmeye başlarsınız. Ve şans, negatif enerjiler yayan birinin yanına asla yaklaşmaz. Riske girin ve yeniliklerin peşine düşün. Kaybetmekten korktuğunuz için bir köşeye çekilirseniz şans, asla yanınıza uğramayacaktır. Kendinizi tanımaya zaman ayırın. Eleştirel bir gözle, güçlü ve zayıf olduğunuz tarafları ortaya çıkarın.

Zayıf taraflarınızı geliştirmeye çalışın. Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde, dokunduğunuz her işte başarılı olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA