• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Terör karanlığında ‘umutluluk’ ışığı HÜROL DAĞDELEN

Terör karanlığında ‘umutluluk’ ışığı

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2016, 00:00

Günümüz gençlerinin boş oturuyormuş gibi göründüklerine bakmayın, zehir gibi kafaları çalışıyor, toplumsal gelişmelere de sizden, bizden daha ilgililer. Örneğin, son günlerde ülkemizi saran terör saldırılarıyla, toplumda yaşanan moral çöküntüsüne ilaç olabilmek için inanılmaz projelere imza atıyorlar.

Benim de bizzat tanık olduğum bir girişim var örneğin... Hem de bir devlet lisesinde... Küresel işbirliğiyle.

Bugüne kadar hiç görmediğim özgüvenle topluma örnek bir proje hazırlamış lise 3 öğrencileri... Amaçları, zihinsel engellilerle toplumu kaynaştırmak...

Bunun için bir şirket kurmuşlar, adı da "Umutluluk"... Adı gibi "aydınlık" bir kuruluş...

Düşünebiliyor musunuz, 17'li yaşlarda, size şirket kurma bilinciyle gelen kaç genç var tanıdığınız... Bizim o yaşlarda, değil şirket kurmak, böyle bir ışık bile yoktu, ne öneren vardı ne de yol gösteren...Yani gençlere müthiş özgüven aşılaması bu.

**

Gençlere bu özgüveni aşılayan bir vakıf aslında; Genç Başarı Eğitim Vakfı... Bu özel kuruluş, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, ekonomi, iş yönetimi eğitimleri ve uygulamalı programlar düzenleyerek, küresel ekonomiye hazırlıyor.

Vakıf yönetimi, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de iznini alıp Karşıyaka'nın simge okullarından Şemikler Anadolu Lisesi'ne başvurmuş... İzmir'de böyle 30 okul var Türkiye çapında ise 500... Çocuklarını geleceğe hazırlamayı hedefleyen okul yönetiminin de desteğiyle, bir grup genç, "Umutluluk" adında bir şirket kurmuş... Şirketin genel müdürü var Sercan Özduyucu, AR-GE Müdürü var Ulaş Yaman, Pazarlama Müdürü var Bengisu Gültekin, halkla ilişkiler müdürü var Egecan Dağdelen, finans müdürü var Dilara Denizdurduran, insan kaynakları müdürü var Nazlı Fatma Altun, üretim müdürü var Yağız Kavuncu.

Projenin başında ise iki etkin eğitimci, Füsun Sarı ve Sevgi Batıbay bulunuyor.

Şirketin vizyonu, toplumun zihinsel engellilere duyarlı olmasını sağlamak amacıyla, engelli gençlerin yaptığı resimleri tişörtlere bastırıp halkın giymesini sağlamak, böylece farkındalık yaratmak...

Şirket, sloganları hazırlamış, tasarımları bitirmiş, afişler hazırlanmış, bir de sponsor bulup tişörtleri bastırmaya başlamış bile. Hem de çok kısa sürede...

Çocukların bu başarılı projesine İzmir'in lider inşaat şirketlerinden Hak İnşaat destek veriyor, tişört basımını ve masrafları üstleniyor. Çünkü gençlere ve yapacakları toplumsal çalışmaya inanmışlar. Tişörtleri basan Bilgili Tekstil'in sahibi Hüseyin Bilgili, "Çocuklarımız, bu zor günlerde bir umut ışığı yakmış, onların bu heyecanına kapılmamak mümkün değil. Kutluyorum onları" diyor.

**

Önümüzdeki günlerde, Şemikler Anadolu Lisesi'nde keyifli bir etkinlik var... Eğitimciler, öğretmenler, veliler, eğitimleri sırasında şirket kurma başarısı da gösteren gençlerin bu heyecanlarına ortak olacaklar. Öğrenciler, fikir danıştıkları ve tişörtlerin gelirinin bir bölümünü bağışlayacakları Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) işbirliğiyle zihinsel engelli gençleri okula davet edip anlamlı bir gün geçirecekler. Herkes, engelli gençlerin resimlerini yaptığı tişörtlerden alıp üzerlerine geçirecek, dünyaya bir "umut" gönderecekler.

**

Gençlere önem vermek sadece sırtını sıvazlamak değil, onları hayata hazırlamaktır. Bu nedenle gençlere bu yola açan Genç Başarı Eğitim Vakfı'na ilk teşekkürüm... Sonra da vakfa bu imkanı sağlayan İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Şemikler Anadolu Lisesi yönetimi ve proje öğretmenlerine, ZİÇEV İzmir'e, gençlerin isteğini kırmayıp destek olan, çocuk yürekli Hak İnşaat'a bir vatandaş ve veli olarak teşekkür borcum var. Son olarak, bizlere, kurdukları şirkete koydukları isim gibi "Umutluluk" veren gençleri alınlarından öpüyorum. Bu terör karanlığında, 'umut' verdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA