• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eşleriniz Istanbul’a değil Kiev’e uçuyor olabilir KAHRAMAN DURAK

Eşleriniz Istanbul’a değil Kiev’e uçuyor olabilir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2017, 00:00
İzmir’den her gün Ukrayna’ya direkt uçuş var. Vize ve pasaport derdi de yok. ‘İstanbul’a iş için gidiyorum’ diyen İzmirli iş adamları Kiev’in merkezinde soluğu alıyor. İzmir’e döndüklerinde yurt dışına çıkıldığının tek bir kanıtı bile yok...

Kış geldi sinema salonları dolmaya başladı. Bir film galası furyasıdır devam ediyor, tabiri caizse başımız döndü artık. Her gün birkaç filmin galası, internet, sosyal medya, mailler, reklamlar derken, gala gala gala. Türk sineması ve emekçileri için hayırlısı olsun. Gişeleri bol olsun ama bakalım salonlar galalara gösterilen ilgiyle doğru orantılı dolacak mı? Merakla bekliyorum. Ama bir gala enflasyonu var, bu da bir gerçek.
İzmir'de sosyetenin ve iş adamlarının kaçamaklarını haftalardır buradaki satırlardan sizlere aktarıyorum.
Şimdi dikkaaaaaat!!! İzmirli ve Egeli hanımlar size yine çok iyi tüyolar vereceğim dikkatle okuyun.
Bu tüyolar başlığımızla ilgili...
İzmir'den her gün saat 21.30'da Kiev'e (Ukrayna) direkt uçuş var.
Gidiş, geliş bilet maliyeti 500 lira civarında. Gece yarısı 01.30 gibi Kiev'e iniş yapılabiliyor. Yarım saatlik bir otomobil yolculuğu sonrasında eşine 'İstanbul'a, Ankara'ya ya da başka bir yere iş için gidiyorum diyen İzmirli iş adamları Kiev'in merkezinde soluğu alıyor.
Ukrayna için vize yok, hatta ülkeye pasaportsuz giriş yapılabiliyor.
Eeeeee imkanlar bu kadar cazipken, vize ve pasaporta da gerek yokken, İzmirli iş adamları durur mu?
Haaaayır. Uçaklar her gün dolu şekilde Kiev'e uçuyor. İzmir'e döndüklerinde yurt dışına çıkıldığının tek bir kanıtı yok. Pasaport evde bırakılmış çünkü.

KİEV'DE EV AÇMIŞLAR EV!

Kiev'de bir doktorun aylık maaşı 200 dolar civarında. Durum böyle olunca ülkedeki fakirliği siz düşünün.
Kiev'e eğlenmeye giden İzmirli iş adamları ise otele para kaptıracaklarına aylık 100 dolara dayalı döşeli ev kiralamaya başlamış. Aralarında sosyetik isimlerin de olduğu birçok işadamı eşlerine, işim var iki üç gün İstanbul'dayım, Ankara'dayım diyerek hoop soluğu Kiev'de alıyor. O kadar çok ev kiralıyorlarmış ki, Türk öğrenciler, ' Bizimkiler yüzünden ev kiraları pahalı ya da kiralık ev bulamıyoruz' serzenişinde bile bulunuyorlar. İzmirlilerin en çok takıldıkları yerleri yazmayayım.
İşin özeti şu 'İzmirli hanımlar Dikkat! Eşleriniz İstanbul'a değil Kiev'e uçuyor olabilir'...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA