18 MART 1975
DÜNYA
Demokrat parti hükümet için hazır
Demokrat parti millet meclisi grubu,DP'nin teknokratlarla kuracağı ve CHP'nin dışarıdan destekleyeceği hükümet formülünü benimsedi. Dört buçuk saat süren toplantıda Sadettin Bilgiç ve arkadaşları formülü olumlu buldular.
ŞEHİR
14 Yaşındaki gelinleri öldürdüler
Bir haftadır kayıp olan bir yıllık evli küçük gelin A.Sağlam, kocası ve akrabaları tarafından işkence ile öldürülüp parçalandığı öğrenildi. Yapılan soruşturmada küçük gelin A.Sağlamın evden kaçtığı için öldürüldüğü anlaşıldı.
SPOR
Günün spor olaylar
Ümit milli takımımız Romanya ümit milli takımı karşısında beraberliği son dakika golü ile kurtardı. 1-1. Düşman kardeşler büyük randevuya hazırlanıyorlar. Göztepe Çeşme'de kampa girdi, Altay ise kondisyonunu ölçtü.
AV PARTİLERİ
AV PARTİLERİ
Av partilerinin, İzmir'de yabancılar arasında özel bir yeri vardır. Bu partiler özellikle İngilizler için büyük bir önem taşımaktaydı. İngiliz Konsolosunun öncülüğündeki bu partiler hakkında A History of the Levant Compayı adlı kitapta şu şekilde bahsedilmektedir:
...herkes kendi köpeğini getirerek katılır. Genellikle Eylülden Mart ayma kadar uzanan av mevsiminde, haftada iki gün bu eğlenceye ayrılır. Avlanma için seçilen yer, genelde Sancak kalesinin yakınlarında zeytinliklerle bezenmiş güzel bir alandır. Arkasında, bir dağın eteklerinde, suları bir yumurtayı kaynatacak sıcaklıkta olan bir kaynak (Balçova kaplıcaları) yer alır. Avın bitiminde, avcılar hemen orada bir ağaç gölgesinde yemeklerini yer, içkilerini içerler. Kadehler şerefe kaldırılır, borular öttürülür. Konsolosun şerefine içildiğinde borunun üç kere öttürülmesi usuldendir.
18 MART 1955
18 MART 1955
DÜNYA
Üçüncü dünya harbi
Türkiye üçüncü dünya harbi çıkarsa bir taarruz üssü haline gelecek. Karadeniz'deki radar istasyonlarına ilaveten Türkiye'de güdümlü füzeler atabilecek olan üsler de kurulacak. Şehrimizdeki NATO karargahında toplantılar yapılacak.
ŞEHİR
Sarı Kışla'nın tahliyesine başlandı
Sarı Kışla binalarının belediyeye devri ve buna mukabil belediyece şehrin muhtelif yerlerinde inşa ettirilmiş olan Kumandanlık, Ordu evi ve Askerlik şubesi ve yeni kışla binasının teslimi mumamelesi dün sabah yapıldı.
SPOR
Günün spor olayları
İzmirli futbolcular milli kadroya seçilebilmek heyecanıyla, takım oyununu unutarak, ferdi oyuna kaçtılar ve neticede mağlubiyetten kurtulamadılar. Ankara Karması: 6 - İzmir Karması:3.
İzmirli futbolcular milli kadroya seçilebilmek heyecanıyla, takım oyununu unutarak, ferdi oyuna kaçtılar ve neticede mağlubiyetten kurtulamadılar. Ankara Karması: 6 - İzmir Karması:3.
