• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Nisan 2015
11 NİSAN 1975
DÜNYA
Güvenoyu ortada
Millet meclisindeki sandalye sayısı dün de iki defa değişti. Bir gün önce AP'den ayrılıp CHP'ye geçeceğini açıklayan Giresun Milletvekili Mehmet Emin Turgutalp, CHP'lilerin kendisini düzenledikleri imza törenine gitmeyip AP'ye geri döndü.
ŞEHİR
Çoban 100.000 lira kazandı
Yüze kadar saymasını bile bilmeye Reyhan Egeli adlı Selçuklu genç çoban, bir bankanın çekilişinde 100 bin lira kazandı. Bu habere ilk önce inanmayan genç, doğru olduğunu anlayınca 100 bin liraya kaç koyun alınır diye sordu.
SPOR
Günün spor olayları
Siyah beyazlılar dün kampa girdi."Altay, Beşiktaş'ın sevincini kısa kesecek". Göztepe, Trabzon'a ümitli gidiyor. Teknik direktör Adnan Suvari genç oyuncularına güveniyor. Cihat Uşkan, Judonun Türk sporu olduğunu öne sürdü.

Strabon'un gözünden İzmir
Milattan önce 63-Milattan sonra 24 yıllarında yaşamış olan ünlü Yunan tarihçi Starbon'un gözünden milattan önceki İzmir'i Asya'nın en güzel kenti olarak tanımlar ve şöyle anlatır: "Kentin bir kısmı yamaçta kurulmuştu, fakat büyük bir kısmı düzlükte liman üzerinde Kibela tapınağı ile Gymnasium'un çevresinde yer almaktaydı. Sokakları, yapılabilecek en güzel sokaklardı, dik açılar halinde açılmış, güzel taşlarla döşenmişti. Kentte, büyük ve güzel portik'ler ve bir genel kütüphane vardı. Kare biçimdeki bir portiğin altında Homer'in heykeli bulunuyordu. İzmirliler, Hoımer'in hemşerileri olmasından büyük gurur duyuyorlardı. Meles çayı, şehir surları boyunca uzanıp akıyordu. Kentin diğer bir özelliği de, istenildiğinde kapatılabilen küçük bir liman olmasıydı."

11 NİSAN 1955
DÜNYA
Lübnan Reisicumhuru Beyrut'a hareket etti
Dost memleket Devlet Reisi ile Başvekilinin, Başvekilimiz Menderes'le şehrimizi ziyareti; Türk - Lübnan dostluğunun samimi ve parlak tezahürlerine vesile verdi. İzmir'e gelen Lübnan Reisicumhuru Savarona ile Beyrut'a hareket etti.
ŞEHİR
Yamanlar ve Kemalpaşa orman yolları
İzmir Devlet Orman işletmesi, Yamanlar dağı ile Karagöl ve Kemalpaşa ile Nif sağı arasında birer orman yolu yaptırmayı kararlaştırdı. Her iki yola ait projeler hazırlanmaktadır. Bakkallar derneğinin olan kongresi dün yapıldı.
SPOR
Günün spor olayları
İzmir vali kupası maçlarında Kültürspor, zorlu rakibi Yünmensucat'ı 2 - 0 yenerek kupayı aldı. Cumhurbaşkanımızın şeref verdiği maçta Fenerbahçe - Beşiktaş ile berabere kaldı. 1-1. Atletizm bahar yarışmaları çok zevkli cereyan etti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.