• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Eylül 2015
12 EYLÜL 1975

DÜNYADAN
CHPLİLER İLE AŞIRI SOLCULAR ÇALIŞTI

CHP Genel Başkanı Ecevit'in dün başladığı ikinci seçim gezisi olaylı başladı. Önce Polatlı'da, daha sonra Uşak'ta aşırı solcularla CHP'liler arasında çatışma çıktı. Ecevit, Süleyman Demirel'e "yalancı dedi.

İZMİR
İNŞAATLARIN %27Sİ ÇÜRÜK

İnşaat Mühendisleri Odası Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Başer, yaptığı açıklamada birinci derecedeki deprem kuşağı içinde bulunan İzmir'de çürük inşaat oranının yüzde 27 olduğunu söyledi.

SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI

Orduspor, İzmir'den "en az bir puan" bekliyor. Göztepe, Orduspor maçına neşe içinde hazırlanıyor. Altay, Giresun seferine iki puan ümidiyle çıkıyor. Bolu, Fenerbahçe maçını Cumartesiye alınmasını tepkiyle karşıladı.

FRANSIZ KONSOLOSLUK BELGELERİNDE İZMİR

"BU ÜLKEDE ister ipekliler, ister yünlüler, ister deriler için olsun boyacılık mükemmelliğin zirvesine ulaşmıştır. Özellikle renklerin parlaklığı ve uzun ömürlü olması yönlerinden eşsizdirler." Avrupalılar, 17'nci asrın ilk yıllarında İzmir'e, oradan da bütün Anadolu'ya kumaşlarını göndermeye başladıklarında boyacılıkta geriydiler. İlk İngilizler kumaşlarını İzmir'e getirmişlerdi. Bunları kısa zaman sonra Hollandalılar takip etmişler onların peşinden de Fransızlar gelmişti. Fransız konsoloslarından Garavaque tarafından 22 Kasım 1767 tarihinde hazırlanan mektupta şu bilgiler veriliyordu: "1687 yılında İngilizler, her biri 36 metre'lik, 14.000 parça kumaş satıyorlardı. Bu miktar, 3.000 Fransız balyasına eşittir. Hollandalılar da İzmir piyasasına 1070 balya kumaş getiriyordu. Fransa o yıllarda yalnız 350 balya satabiliyordu."

12 EYLÜL 1955

DÜNYADAN
MİLLET MECLİSİNİN FEVKALEDE TOPLANTISI

Başvekilimiz Adnan Menderes'in İzmir, İstanbul hadiseleri dolayısıyla Mecliste vereceği izahat ve yapacağı konuşma büyük ehemmiyet taşıyor. D.P. Meclis grubu ile CHP ve CMK grupları bugün ayrı ayrı toplanacak.

İZMİR
İZMİR'DE HAVAİ HAT TESİSLERİ KURULUYOR

Kadifekale'den başlayarak Eşrefpaşayı kat etmek ve oradan Fuar sahası üzerinde dolaşmak suretiyle şehrimizde bir teleferik "havai hat" tesisinin kurulması için İsviçre'nin Lou is de Roll firmasıyla temaslara başlanmıştır.

SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI

Hakemler maçlarında, İstanbul - İzmir karması, Ankara - Adana, Bursa - Eskişehir karmasına 2 - 0 mağlup oldu. Bu karşılaşmalar gelecek sene aynı kursta tekrar edilecek. Yüzme müsabakalarına Adana'da devam edilmektedir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.