• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2015, 00:00
DÜNYA
HÜKÜMET SEÇİMDEN SONRA DAĞILMAYACAK
Seçim kampanyasını Ankara'nın Çanıllı köyünde açan AP Genel Başkanı Demirel, Türkiye'de istikrarın, huzurun, dirlik ve düzenin korunmasının bu seçim sonuçları ile yakından alakalı olduğunu söyledi.
İZMİR
ALYANAK'TAN SEVGİLERLE
Eski Belediye Başkanı Osman Kibar, belediye memurlarının hışmına uğradı. Memurlar, evinin önündeki kaldırımı izinsiz olarak kazdıran Kibar'a 50 lira ceza kesti. Kibar:" Ben masumun tüm suç kapıcının" dedi.
SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI
Altay'a bir puan çok pahalıya mal oldu. Sanrafor Oerhan, Göztepe maçında Cudi ile çarpışmıştı. Çenesinin kırıldığı ise çok sonra ortaya çıktı. A Milli Takımımız, Romanya maçı için ilk çalışmasını dün yaptı.
256 yıl önce İzmir ve çevresi
RÜZGARIN esmediği günler çok enderdir, hatta rüzgarsız zamanlarda deprem tehlikesinden korkulur. Tüm yaz boyunca İzmir'de "imbat" adı verilen, denizden gelen bir rüzgar eser ve sabah saat ondan akşamları güneşin batmasına kadar sürer. Bu esinti İzmir'in havasını çok tazeler ve serinletir. İzmir, ekvator çizgisine Almanya'dan daha yakın olduğundan, yazın günler Almanya'ya kıyasla üç saat daha kısa, kışın ise üç saat daha uzundur. İzmir yöresinin tarla ve bahçe ürünleri bakımından dikkati çeken pek çok özelliği vardır. Burada yetiştirilen tahılların başında buğday ve arpa gelir. Yulaf çok az ekilir, çavdar ve burçak ise hiç bilinmez. Türkiye'de buğday çok azdır, mercimek dışarıdan getirtilir ve en iyi cinsleri Mısır'dan gelir. Bezelye sadece bahçelerde yetiştirilir.
DÜNYA
PAKİSTAN BAĞDAT PAKTINA GİRDİ
İllihak, memleketimizde ve bütün sulhsever milletler arasında memnunlukla karşılandı. Pakta dahil Türkiye, Irak, İngiltere ve Pakistan daimi konseyi toplanıyor. Orta doğuda çok faal bir işbirliği başladı.
İZMİR
YENİ ELEKTRİK SANTRALİNİN TECRÜBESİNE BAŞLANIYOR
Şehrimizdeki elektrik takatını 20 bin kilovattan 40 bin kilovata çıkaracak olan elektrik santralının inşaatı bitmek üzeredir. Müteahhit firmanı son kontrolleri yaptıktan sonra 16 Ekimde santralını sisteme sokacaktır.
SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI
Su sporları yarışması Pirat'lar arası bölge yelken birinciliği bugün neticeleniyor. Beşiktaş lig maçlarına hararetli bir şekilde hazırlık yapıyor. Bayanlar Türkiye yüzme birincilikleri 27- 28 Eylül'de İstanbul'da yapılacaktır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA