• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2015, 00:00
25 EYLÜL 1975

DÜNYA
Erbakan Demirel'in peşine takıldı


AP Genel Başkanı ve Başbakan Demirel bu sabah İzmir'e gelecek ve partisinin Milas ve Muğla'daki mitinglerinde konuşacak. MSP Lideri Erbakan'ın aynı uçakla Ankara'dan İzmir'e geleceği ve seçmenlere hitap edeceği bildirildi.


İZMİR
Namus uğruna silaha sarıldı


Ailenin namusunu temizlemek için silahlanan bir genç zina iddiasıyla yakalanan yengesi ile yengesinin sevgilisini adliyede dün kurşun yağmuruna tuttu. Konak Meydanı'nı savaş alanına genç güçlükle zararsız hale getirildi.


SPOR
Günün spor olayları

A Milli takım Romanya ile oynayacağı karşılaşma öncesinde yaptığı hazırlık maçında Sarıyer takımını 7-3 yendi. Denizlispor masörü, antrenör ve futbolcuları soymuş. Altay'da galibiyet primi 3 bin lira olarak belirlendi.


256 yıl önce İzmir ve çevresi

İçinde çiçek tarhları, uzun gezinti yolları ve düzenli eğlence yerleri bulunan bakımlı parklara Türkiye'de pek rastlanmaz. Türklerin en çok önem verdikleri güzellikler gölge veren ağaçlar, suyu bol bir çeşme veya kaynak ve huzur dolu bir çevredir. Bu bölgede tüm bitkiler doğal bir biçimde birbirleriyle karışık olarak yetişirler. Bizde de bilinen sebzelerin çoğu burada da bulunmaktadır, ama bunlar bizde olduğundan çok daha körpe ve suludur. Kırmızı lahana ve bazı turp cinsinden kökü yenen sebzeler ise hiç bilinmemektedir. Buna karşılık koyu lacivert renkte ve iri bir hıyara benzeyen, oldukça uzun sapları olan ve "melisan" adı verilen sebze ve çeşitli kavun karpuz cinsleri bol bulunur. Özellikle karpuzlar Tanrı'nın yarattığı mucizelerdendir. Tanrı, bu bitkiyi yaratmakla kayalardan bile nasıl su üretebildiğim göstermiştir.


25 EYLÜL 1955


DÜNYA
Vilayet Umumi Meclis Seçimleri


Bütün yurtta sabah 8'den 17'ye kadar devam edecek oy verme sonucunda elde edilen neticelerin merkezde toplanması için ilgililerce lüzumlu tedbirler alındı. Dahiliye vekaletinde bir büro, bu işle vazifelendirildi.


İZMİR
Şehir dahilinde yeni otobüs seferleri


Konak - Karşıyaka ve Alsancak - Bayraklı otobüs seferleri hakkında belediye reisliğince alınan kararın tatbikatına yarından itibaren başlanacaktır. Karşıyaka, Bayraklı ve Eşrefpaşa yolcuları için daha müsait seferler oluşturuldu.


SPOR
Günün spor olayları

Su sporları yarışmalarında bölge Pirat birinciliğini Müfit Yılmaz ve M. Kayıhan 1955 yılı şampiyonluğunu kazandı. Akdoğan-Tırnaklı ekibi de ikinciliği aldı. Macaristan - Rusya karşılaşması bugün oynanacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA