• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2017, 00:00

26 OCAK 1977

DÜNYA

CIA AJANI DEVLET SIRLARINI SATMAKLA SUÇLANIYOR


ABD Merkezi Haber Alma Örgütü'nün (CIA) eski ajanlarından Edwin Moore, devlet sırlarını Sovyetler Birliği'ne satmak suçundan yargılanıyor. Moore, Cuma günü yapılan duruşmasında suçsuz olduğunu ileri sürdü. 1973 yılında CIA'dan ayrılan 56 yaşındaki Moore, 21 Aralık günü Sovyetler Birliği'ne sattığı sırların karşılığında aracılardan para almak suçundan tutuklandı ve sorgusundan sonra da derhal mahkemeye sevk edildi.

İZMİR

KEMAL TÜRKLER YARGILANDI


Anayasa Mahkemesince iptal edilen DGM yasasının yeniden çıkartılmaması için bazı eylemlerde bulunduğu ve işçileri devlet düzenine karşı harekete geçirdiği iddiasıyla yargılanan DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler ile yönetici arkadaşlarının duruşmaları yapıldı. Türkler savunmasında, işçileri devlet düzenine karşı eyleme sokma iddialarını kabul etmediklerini, DGM tasarısının Cumhurbaşkanı dahil birçok kuruluş tarafından kabul edilmediğini söyledi.

SPOR

İZMİR FERDİ ATLETİZM ŞAMPİYONASI BAŞLADI


İlk gün 400 Metre Genç Erkeklerde Karşıyaka Kulübü'nden İhsan Kuvvet 53.1'lik derecesiyle Sermet Timurlenk'e ait Türkiye rekorunu egale etti. Günün dikkati çeken diğer bir derecesini 50 Metre Genç Bayanlarda yine Karşıyaka Kulübü'nden 200 Metre Türkiye Rekortmeni Esen Özeren yaptı. Özeren'in 6.8'lik derecesinin İzmir rekoru olduğu söylendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA