• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2017, 00:00

28 ŞUBAT 1977

DÜNYA

Irak'ta bir şeyler oluyor

Irak dün Suriye ve Kuveyt'le olan sınırlarını kapattı. Gelen haberlere göre Irak, Suriye ve Kuveyt arasındaki tüm karayolu trafiği durdu, sınırdan giriş ve çıkışlar yasaklandı. Şam radyosu konuyla ilgili haberinde, Irak'ın bu kararı ülkenin büyük kentlerinde 5-6 Şubat günleri patlak veren büyük gösteriler üzerine aldığını öne sürdü. Olaylar neticesinde Musul'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve kentin sokakları askeri devriyelerle doldu.

İZMIR

9 Eylül" yolda kaldı

İki gün önce denize indirilen körfez vapuru "9 Eylül" , ilk seferinde arıza yapıp deniz ortasında kalıverdi. Elektrik donanımındaki bir kaçak nedeniyle makinaları "stop" eden vapurun yolcularını, 40 yıllık emektar "Efes" kurtardı. Sabah 8:45'te Karşıyaka'dan aldığı binden fazla yolcuyla Pasaport'a hareket eden ve arıza yapan vapurun onarımı uzayınca, Karşıyakalılar saat 10'da Pasaport'a inebildi. "9 Eylül" ise teknisyenler tarafından onarıma alındı.

Nim-Se şampiyonluğu M. Dinamo'ya kaptırdı

Atatürk Spor Salonu'nda binlerce İzmirli, Sovyetler Birliği şampiyonu Dinamo Moskova ile Macaristan şampiyonu Nim- Se Budapest arasındaki Avrupa Şampiyon Kulüpler Voleybol Final maçını nefeslerini tutarak izledi. Neticede şampiyonluğa çok yaklaşan Macarlar, büyük bir şanssızlık sonucu hedefine ulaşamadı ve Sovyet rakibine 3-2 yenildi. Günün diğer maçında Traktör Schwerin, Spartak Levski'yi 3-1 yendi ve prestijini kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA