• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2017, 00:00

07 MART 1977

DÜNYA

Çin, Kıbrıs konusunda Moskova'yı suçluyor

Çin'in resmi haber ajansı "Yeni Çin", Kıbrıs'ta Rauf Denktaş ile Makarios arasındaki görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler karşısında takındığı soğuk tavır yüzünden Sovyetler Birliği'ni sert biçimde kınayan bir yorum yayınladı. Ajans yorumunda, "Durum ve gelişmeler, adadaki iki toplumun aralarındaki anlaşmazlıkların toplumlararası görüşmeler yoluyla çözümlenebileceğini ortaya koymuş ve bu durum Sovyetler hariç herkesi memnun etmiştir" deniliyor.

İZMİR

İzmir, Manisa ve Uşak'ta patlamalar korku yarattı

İzmir Güzelyalı, Manisa ve Uşak İş Bankası şubeleri ile Karşıyaka'da iki evde ve Amerikan Haberler Merkezi'nde önceki gün sabaha karşı bombalar patladı. Halkın korku içinde yataklarından fırlamasına neden olan ve kısa aralıklarla meydana gelen patlamalar, ilk önce havanın yağışlı olması sebebiyle polise yıldırım düşmesi olarak intikal ettirildi. Ancak olay yerlerine gelen ekipler, daha önceden yerleştirilen saatli bombaların patladığını tespit etti.

SPOR

Wimbledon'un 100. Yılı

Dünyanın en büyük tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon'un kuruluşunun yıldönümü için İngiltere'de büyük hazırlıklar yapılıyor. Öncelikle, orijinal bir "Tenis Sergisi" açılması düşünüldü, Wimbledon'da oynamış tüm tenisçilere, gelmiş geçmiş en büyük yıldızlara birer mektup yazılarak kullandıkları malzemelerin gönderilmesi istendi. Tenisçiler bu mektuplara ilgi gösterdiler, böylece ilginç bir sergi oluşturuldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA