• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Kedim doğuruyor

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2015, 00:00
Kedilerin gebelik süresi 58-60 gün civarındadır. Kedinizin ilk çiftleştiği günden itibaren gebelik süresini hesaplayarak doğuma yakın haftayı tespit etmelisiniz. Özellikle doğumun yaklaştığı haftaya girdiğinizde gebe kedinizin kendini huzurlu hissettiği doğum yapacağı yuvasını benimsemiş olması gerekir. Kedinize seçtiğiniz doğum kutusunu onun istediği ve rahat ettiği yere koymalısınız. Doğumun başladığını kedinizin telaşından, arkasını yalamasından, karnında görünen sancılarından anlayabilirsiniz. Unutmayın her sancı silsilesinin arkasından bir yavru çıkmalıdır.

Öksüz kedi yavrusu


Sokakta öksüz bir yavru kedi bulduğunuz da onu yaşatmaya çalışırken dikkat etmeniz bir kaç önemli husus vardır. Öncelikle bu kedi yavruları çişlerini anneleri yaladığı zaman yaptıkları için bir tuvalet kağıdının çok az ıslatılarak cinsel organına sürtülmesi ile düzenli 3-4 saatte bir çişlerinin yaptırılması gerekir.
Beslenme ihtiyacında ise petshop ve kliniklerde hazır satılan bir kedi sütü maması(Cat milk) ve kedi biberonu kullanarak sorun aşılabilir.
Diğer bir önemli şart da yavrunun havluya sardığınız sıcak su torbalarının bulunduğu anne vücut ısısına yakın bir ortamı sağlayan, içinden çıkamayacağı fazla büyük olmayan kutularda tutulmasıdır.
Yavru kedilerin gözleri çapaklı kalmamlı ve çok kısa süre bile çapaklanıp kapalı durmamalıdır. Gözlerde çapaklanmada çay değil kaynamış soğumuş su kullanılmalıdır.

Guineapig ve tavşanlar için tahıl karışım


Guineapig ve tavşanın beslenmesinde doğal gıdaları seçerseniz her zaman sağlığı açısından ona destek olmuş olursunuz. Özellikle hazır paket yemlerde bulunan çeşitli şekillerdeki cips, corn flakes benzeri renkli içerikler kilo almada etken olur ve hayvanların bunlara ihtiyacı yoktur. En iyi hazırlanmış tahıl, bakliyat karışımında bile çok fazla vermek kilo nedenidir. Mamam kabına her gün bir hayvana bir avuç koymak ve bitirmeden yenilememek iyi bir çözümdür.

Haftanın isimleri
Köpek: Özüm- Koço- Düğme- Paçi
Kedi: Kato- Dilber- Arsız- Kopça
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA