• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Pekingese gibi köpeklerde gözlere dikkat etmelisiniz

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2016, 00:00

Gözleri dışarıya doğru çıkık köpek ırklarında gözler çok hassas ve tehlike altındadır. Özellikle Pekingese, Lhasa Apso, Chihuahua, French buldog, Pug gibi ırkların gözleri çok kolay çizilebilir ve yaralanabilir. Bu tür bir köpeğiniz varsa çalılık, hatta otluk alanlarda gezdirirken dikkatli olmalısınız. Ayrıca herhangi bir çizilme veya yaralanmayla ilgili bir durum olmasa bile gözdedeki en ufak bir sulanma veya çapaklanmayı ciddiye almalı ve veteriner hekiminize acil olarak muayene ettirmelisiniz. Asla evdeki göz ilaçlarından birisini veteriner hekime başvurmadan kullanmayınız.

Kaplumbağalarda kabuk bakımı

Su kaplumbağalarında haftada 2 defa yumuşak bir diş fırçası ile kabuklarının her yerini 5 dk fırçalayarak temizlersek bazı kabuk hastalıklarının önüne geçer ve daha sağlıklı bir kaplumbağamız olmasına katkı koymuş olursunuz. Ayrıca kış mevsimlerinde yakaladığınız her güneşli anda kaplumbağanızı güneşlendirmeniz de çok yararlıdır.

HAFTANIN İSİMLERİ

Köpek: Artie-Pummy-Rascal-Moxie-Lasca
Kedi: Amelia-Pixie-Ozzy-Misty-Moe

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA