• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Bohça kebabı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2017, 00:00

MALZEMELER

Yufka
6 adet patates
4 adet patlıcan
Tavuk göğsü
1 tane kırmızı biber
Yağına tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Kaşar

YAPILIŞI: Patatesi, patlıcanı küp küp doğuruyoruz kızartıyoruz. Sonra kuş başı doğranmış göğsü yağda kırmızı biber ve baharatlarla kavuruyoruz piştikten sonra hepsini karıştırıyoruz. Yufkamızı 4'e bölüyoruz.
Kasemize yufkayı seriyoruz. İçine hazırladığımız içi koyuyoruz, kapatıyoruz, ters çevirip tepsiye diziyoruz. 180 derece ısınmış fırında 200 dereceye atıyoruz. Bir müddet sonra üzerine kasar koyup üzerinin kızarmasına göre alabilirsiniz. Afiyet Olsun.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Bulgurlu işkembe dolması (Mürüvvet Turan)

MALZEMELER

2 adet kuzu işkembe

İçi için:
1 su bardağı bulgur
1 adet büyük boy soğan
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
4-5 diş sarımsak
Reyhan
Nane
Bolca kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 litre su
Tane karabiber
Sarımsak
Defne yaprağı

YAPILIŞI: İşkembeleri iyice yıkayalım. İşkembeleri 1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ovalayalım.
15-20 dakika bu şekilde bekletelim. İşkembelerin üzerine çıkacak kadar soğuk su koyalım.
İçine sirke ilave edip en az 3 saat bekletelim.
Bu işlemi akşamdan yapabilirsiniz. Sonra işkembeleri sudan çıkaralım ve parçalara bölelim. İçi için; bir kaba kıymayı, bulguru, suyu, küp doğranmış soğanı, biber salçasını, tuzu ve baharatları koyup iyice karıştıralım.
Parçalara böldüğümüz işkembelerin bir kısmı açık kalacak şekilde dikelim. İşkembelerin açık kalan kısmından kıymalı harcı dolduralım.
İşkembenin açık kalan yerini de dikip tencereye yerleştirelim. Üzeri için; bir kaba domates salçasını ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Hazırladığımız işkembe dolmalarının üzerine gezdirerek dökelim. Üzerlerine tane karabiber, sarımsak ve defne yaprağını ilave edelim. Ocakta işkembeler yumuşayıncaya kadar aşağı yukarı 60 dakika pişirelim. Baharat olarak en çok kimyon yakışıyor. Bulgurlu işkembe dolmamızı kimyon eşliğinde servis yapalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA