• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

MEHMET EŞME

Fırında soslu tavuk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Mayıs 2017

MALZEME:

1 kilo tavuk baget
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kaşık salça
Çeyrek limon suyu
2 kaşık süt
Tuz
Karabiber
Köfte baharatı
Sarımsak
Pul biber
Kekik
Patates

ÜZERİ İÇİN;

Domates
Biber

Sos malzemelerini bir araya getirip, karıştırıyoruz. Patatesleri ve bagetleri sosla karıştırıp, en az bir saat dinlendiriyoruz.
Sonra bagetleri, patatesleri yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz. Üzerine domates biberleri koyup buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. 200 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
MagnolIa (Filiz Şengönül)

MALZEMELER

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket şekerli vanilya
1 paket krema (200 ml)

ARASI VE ÜZERİ İÇİN

1 paket petibör bisküvi
500 gram çilek

Haşlanmış tavuk göğsünü küçük parçalar haline getirin. Soğanı ince ince kıyın ve kavurun. Üzerine tavukları ekleyin. Yarım kaşık salça ve baharatları ilave edin. 2- 3 dakika kadar kavurun.
Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin.
Hazırladığınız harcı eşit şekilde dağıtın sigara böreği kalınlığında sarın. Fırın tepsisine dizin ve kızarana kadar bekletin.
Fırından çıkarttıktan sonra kızaran tavuklu mantının üzerine tavuk suyunu ilave edin. Fırın tepsisi ile ocağa koyun, ocakta suyunu çekene kadar çevire çevire pişirin. Servis tabağına alın. Tavuklu mantıları dilim dilim kesin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kızmış pul biberli yağı ilave edin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.