• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Tavuk fajita

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2017, 00:00

MALZEMELER

500 gram ince uzun doğranmış tavuk göğsü
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı soya sosu
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

Sebze sote için;
1 orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biberi
1 adet sarı kapya biberi
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Tavuk etimizi derin bir kaba alıp sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlarla karıştırarak 1-2 saat bekletiyoruz.
Dinlenen tavuk etini yanmaz tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip bir iki dakika kavurup ocağı kapatıyoruz. Soğanı incecik doğruyoruz.
Biberleri de ince uzun doğrayıp başka bir yanmaz tavaya yağı ekleyip sebzeleri soteliyoruz.
Sebzelerle tavuğu aynı kaba alıp tekrar bir iki dakika pişiriyoruz.


SİZİN TARİFLERİNİZ...

Çıtır halka tatlısı (Sibel Demircioğlu)

​MALZEMELER

4 çay bardağı un
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kabartma tozu
1 tane yumurta
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar süt
Yarım çay kaşığı limon tuzu

Şerbeti için
1 kilo toz şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon

YAPILIŞI

Şerbeti için toz şekeri,suyu ve limonu katı şerbet kıvamında olacak şekilde kaynatın ve tamamen soğuması için bir kenarda bekletin, Bütün malzemelerin hepsini karıştırın sütü azar azar ekleyip cıvık bir hamur yapın,aceleniz yoksa buzdolabında biraz dinlendirin. Halka tatlısının hamurunu sıkma poşetine veya aparatına koyun kızgın yağda halka şeklini vererek kızartın soğuk şerbete atın biraz karıştırın ve şerbetini biraz çekince servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet Olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA