• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Tavuk büryan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2017, 00:00

MALZEMELER

6 adet haşlanmış baget
2 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su
Sıvıyağı
Tuz

YAPILIŞI: Kuru soğanları küp küp doğrayıp, sıvı yağ ile hafif soteleyelim. Ayıkladığımız ve iyice yıkadığımız pirincimizi soğanların üzerine ilave edelim, 5 dakika kadar kavuralım. Kuru naneyi ilave edelim.
1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim, karıştıralım. Kavurduğumuz pirinci, 30 cm çapındaki borcam tepsiye yayalım.
Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizelim. Üzerine tavuk suyu ya da sıcak suyu ilave edelim. 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

SİZİN TARİFLERİNİZ...
Tavada patlıcan kanat (Mine Şen)

MALZEMELER


750 gram veya 1 kilo tavuk kanadı
1 adet kırmızı biber
10 adet küçük patlıcan veya 2 adet büyük patlıcan
Biraz sıvıyağ
Biraz karabiber, toz kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI: Tavuk kanatlarını yıkayıp tavaya alın, üzerine biraz sıvıyağ ilave edin alın hafif kızartın,toz kırmızı biber,karabiber ilave edin. Büyük büyük doğranmış kırmızı biberi ve patlıcanları ilave edin patlıcanlar kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA