Mehmet Eşme

Pideli tavuk kebabı

MALZEMELER
1 orta boy pide
4 adet domates
4 adet biber
500 gr tavuk göğüsü
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Zeytinyağ
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
YAPILIŞI: Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayıp bir kaba alalım. İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ve çok azda sıvı yağ koyalım daha sonra karabiber, pul biber kimyon kekik tuzu da ilave edip güzelce harmanlayalım ve dolapta 25 dakika kadar dinlendirelim.
Tavuklar dolapta dinlenirken pidelerimizi küçük küp küp doğrayıp önceden ısıttığımız fırında 3 / 4 dakika ısıtalım. Daha sonra bir tavaya çok az sıvı yağ koyup rendelediğimiz domatesleri koyalım içine karabiber ve tereya ğını koyup pişirelim. Bir tavada da biberi kızartalım. Bunlar kızardıktan sonra tavuğumuzu dolaptan alıp çöp şişlerimize geçirelim. Çok az yağda arkalı önlü pişirelim. Bütün uygulamalar bittikten sonra pidelerimizi tabağa alalım .Üzerine hazırladığımız domates sosunu dökelim ve kaşık yardımıyla harmanlayalım. Üzerine pişmiş olan tavuk şişlerini de yerleştirelim. Tabağın kenarlarına biberlerimizi koyalım. Tabağın bir köşesine de yoğurt ve domatesimizi de koyup servis edelim. Afiyet olsun.

SİZİN TARİFLERİNİZ... (Filiz Şengönül)
Padişah yastığı tatlısı
MALZEMELER
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağından biraz eksik şeker( 1 parmak kadar eksik)
1/4 çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1, 5 su bardağı un
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su
1-2 damla limon Kreması için;
1 poşet krem şanti
100 gram labne peyniri
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şeker ve su tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon sıkılır 5 dk daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema için; krem şanti, süt ve labne peniri çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Kek için; yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazını 1 fiske tuz ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Diğer kasede yumurtanın sarısı ile şeker çırpılır ve sıcak su koyulur tekrar çırpılır.
Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve çırpılır.
Hazırlanan karışıma yumurtanın beyazları eklenir ve spatula ile söndürmeden yavaşça karıştırılır. Yağlı kağıt serilen kalıba (ben kelepçeli kalıp kullandım) dökülür ve 180 derecede pişirilir. (pişmesi kürdan testi ile kontrol edilir. ) Soğuyan kek ortadan ikiye bölünür ve şerbetin yarısı alt kekin her yerine gezdirilir. Hazırlanan krema arasına sürülür. Diğer parça dilimlenerek üzerine yerleştirilir ve kalan şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür. Tatlı en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.