MALZEMELER
1 kilogram hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı ucu tarçın
YAPILIŞI
Soğanlar doğrayıp dolmalık fıstıkla yağda pembeleşinceye kadar pişirin.
Pirincleri üzerine ilave edip iyice kavurun.
Üzerine kuş üzümü ekleyip suyunu döküp tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
Piştikten sonra baharatları ekleyip karıştırıp dinlendiriyoruz. Hamsileri tereyağı ile yağlanmış kalıba dizip iç pilavını koyup Hamsileri kapatıp üzerine az tereyağı sürüp 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Sıcak servis edin.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Çıtır katmer börek (Sibel Demircioğlu)
MALZEMELER
3 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağından az su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 çay kaşı kabartma tozu
Arası için beyaz peynir
YAPILIŞI
Yumurta, süt, sıvıyağı, suyu, kabartma tozunu iyice çırpın. Bir adet yufkayı masanın üzerine serin sütlü karışımı üzerine bolca sürün ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da sererek her katına bol bol sütlü karışımdan sürü yufkanızı 15 eşit üçgen olacak şekilde kesin üzerine beyaz peynirin yerleştirin sigara böreği sarar gibi ama çok sıkmadan sarın. Katmer börekleri önce sütlü karışımı daha sonra galete onunla bulayıp aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtırmış 200° fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Çıtır katmer börekleri sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun.