• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

MEHMET EŞME

İç pilav

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Haziran 2017

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yeni bahar, karabiber, tarçın

YAPILIŞI

Pirinci ılık suda bekletip süzüp yıkıyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp yağla kavuruyoruz, üzerine pirinçleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Suyu ilave ediyoruz.
En son üzüm, fıstık ve baharatları da koyup karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Taze sarımsak yemeği (Mürüvvet Turan )

MALZEMELER:

2 demet taze sarımsak
1 demet taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç
1 tane havuç
1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Sebzeleri yıkayın ve iri doğrayın. Yağ, tuz, şeker ve pirinci serpiştirin, suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.