MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yeni bahar, karabiber, tarçın
YAPILIŞI
Pirinci ılık suda bekletip süzüp yıkıyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp yağla kavuruyoruz, üzerine pirinçleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Suyu ilave ediyoruz.
En son üzüm, fıstık ve baharatları da koyup karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Taze sarımsak yemeği (Mürüvvet Turan )
MALZEMELER:
2 demet taze sarımsak
1 demet taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç
1 tane havuç
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Sebzeleri yıkayın ve iri doğrayın. Yağ, tuz, şeker ve pirinci serpiştirin, suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.