• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Etli pilav

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2017, 00:00

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 adet patates
150 gram kuşbaşı yağsız et
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
Tereyağ

YAPILIŞI

Öncelikle pirinclerimizi tuzlu suya ıslatıyoruz.
Sonra etlerimizi biraz tereyağ ile kavuruyoruz daha sonra halka halka doğradığımız patatesleri üzerine diziyoruz ve süzdüğümüz pirinçleri ekleyip 2. 5 su bardağı suyu ekliyoruz kuş üzümlerini de içine ekliyoruz suyunu çekincede 10- 15 dakika dinlendiriyoruz.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Kremalı kadayıf çanağı (Simge Güler)

MALZEMELER

250 gram taze tel kadayıf
125 gram tereyağı
Küçük bir kase kırılmış ceviz veya şam fıstığı Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limon Kreması için
1 paket taze krema
1 paket krem şanti

YAPILIŞI

Kreması için taze kremayı ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın ve tamamen dolması için derin dondurucu kaldırın. Şerbeti için şekeri ve suyu Bir tencereye alıp karıştırın çeyrek limon ilave edin,önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15-20 dakika kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve elinizde hafifçe kadayıfın her tarafına gelecek şekilde yedirin,kadayıftan küçük bir parça alın elinize sararak rulo yapın Çanak şeklini verip muffin kalıplarına yerleştirin, önceden ısıtırmış 200° fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Kadayıf çanaklarını fırından çıkardıktan sonra içine çekilmiş ceviz veya fıstık yerleştirin ilk sıcaklığı çıkmış olan veya ılık olan şerbeti sıcak kadayıf çanaklarının üzerine dökün kadayıflar soyduktan sonra üzerine donmuş kremadan birer kaşık ekleyip frambuaz ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA