MALZEMELER:
Yarım kilo dolmalık biber
Yarım bardak zeytinyağ
1 su bardağı pirinç
2-3 kuru soğan (büyüklüğüne göre)
1 bardak kaynamış su
1 çorba kaşığı fıstık (ben kullanmadım)
Yarım tatlı kaşığı şeker
2 domates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Taze nane
Maydanoz
Dereotu
Limon rendesi
Yarım limonun suyu
Tuz
YAPILIŞI: Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağ soğan ve fıstıkları tencereye koyup soğan bıraktığı suyu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinci bol suda iyice yıkayıp tencereye ilave ediyoruz, tuzunu ve şekerini de koyup kavuruyoruz. 1 bardak kaynamış su , dolmalık üzüm, domates rendesini ilave edip bir taşım orta ateşte daha sonra kısık ateşte dirice pilav olacak şekilde pişiriyoruz.
Ilınınca içine nane, dereotu, maydanoz, yenibahar, tarçın, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Dolmalık biberleri sap kısımlarından kenarlarını bastırarak veya düzgünce keserek çıkarıyoruz içini boşaltıp, yıkayıp süzüyoruz. Dolma içini çok sıkıştırmadan doldurup domatesle üstüne kapak yapıyoruz. Tencereye dizip birkaşık zeytinyağ, yarım bardak ılık su ilave edip konrol ederek 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.
ŞEFTALİLİ KEK
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı yoğurt
3 adet kabukları soyulmuş şeftali
YAPILIŞI: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Tereyağını şeker ile birlikte 2-3 dakika çırpın. İçine teker teker yumurtaları ekleyin. Vanilya be yoğurdu da ekleyip çırpın. Toz karışımları ayrı bir kapta karıştırıp diğer kaba ekleyin ve iyice karıştırın. En son küp küp doğranmış şeftalileri ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kalıba dökün ve 50 dakika pişirin.
Şeftali dilimleri ile süsleyip pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.