• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Fellah Köftesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2017, 00:00

Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2, 5 su bardağı kaynar su
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI: Bulgur ve irmiği karıştırıp ıslatıp üzerini kapatın. 5 dk. dinlendirin. Bulgur şişince un, yumurta, rendelenmiş soğan, baharat ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp misketler yapın, ortasını işaret parmağınızla hafifçe bastırın. Kaynar suya atıp 8-10 dakika pişirin. Borcama alın. Sıvı yağa 3 diş sarımsak doğrayıp kavurup, salça ve baharatı ekleyin. En son doğranmış maydanoz koyun. Sonra köfteleri tencerede çevirin. Borcama tekrar alıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyun. 2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pulbiber kavurup üzerine dökün. Servise hazır.

ELMALI KAFES KURABİYE

Malzemeler
250 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3, 5 su bardağı un (Kontrollü)

İç harçı için;
5 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;
Pudra şekeri

YAPILIŞI: Önce elmaları rendeleyip şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra cevizini ve tarçınını ekleyip ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım. Hamur içinde tüm sıvıları karıştırıp en son pudra şekeri, kabartma tozu, vanilyayı ve unu kontrollü olarak ekliyelim. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. Hamurları birkaç beze yapıp yağlı kağıt arasında açalım. İstediğiniz bir kalıpla kesip çıkaralım alta gelecek kısma harcını yerleştirip üzerine gelecek hamuru kafes şeklinde kesip yerleştirelim. Hepsini bu şekilde yapıp önceden ısıtılmış fırına 180 derecede kontrollü olarak pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA