MEHMET EŞME TÜM YAZARLAR
Ciğerli krep
24.8.2017 | Arşiv

Ciğerli krep

Malzemeler

Krep için ;
* 1, 5 su bardağı un
* 2 su bardağı süt veya su
* Tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* (İsteğe göre baharat sevenler karabiber ve pulbiber katabilir )

Ciğerli harç için ;
* 1 paket tavuk ciğeri
* 1 adet kuru soğan
* 6 adet biber
* 1 adet domates
* Tuz, pulbiber, karabiber


Yapılışı : Krep malzemelerini karıştırarak elde ettiğimiz sulu krep hamurundan birer kepçe tavada pişirelim. Diğer yandan ciğerleri doğradıktan
sonra kızartalım ve içine diğer malzemeleri doğrayarak ekleyelim. Pişirelim. Hazırladığımız her bir krebin içine ciğerden pay edelim. Ve dört bir yanından içe doğru katlayıp tersine çevirelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine isteğe göre yumurta sarısı ve çörek otu eklenebilir. Bir kısmına beşamel sos ile kaşar peyniri karıştırıp sürebilirsiniz. 180 derece de yirmi dakika pişirdikten sonra servise hazır.

Üzüm kompostosu

Malzemeler
* Yarım kilo kadar çekirdeksiz sarı yaş üzüm
* 1adet küçük seftali
* 1 adet küçük armut
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 litre su

Yapılışı : Şeftali ve armut küçük küçük ve küp küp doğranır. Derin bir tencereye alınır üzerine üzümler de eklenir. 5 bardak su eklenir harlı ateşte
kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 1 çay bardağı toz şekeri eklenir. 5 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alınır
ve soğumaya bırakılır.