• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En büyük müzik festivali, Coachella NEŞEM YAŞAR

En büyük müzik festivali, Coachella

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2017, 00:00

Tüm dünyada ve ülkemizde baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber müzik festivalleri de başlıyor.
Dünyanın en büyük müzik ve sanat festivali Coachella başladı. Önceleri mütevazı bir müzik festivali olarak başlayan organizasyon Amerika'nın ve dünyanın en çok beklenen canlı konser etkinliklerinden birine dönüştü. İlk olarak California'daki Empire Polo Field'ta 1999 yılında başlayan Coachella Müzik Festivali o kadar ilgi gördü ki sonunda 2012'de her geçen gün artan talebi daha iyi karşılayabilmek için üst üste iki hafta sonu yapılmaya karar verildi. Her sene Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Coachella'nın bu sene ilk bölümü 14-16 Nisan'da gerçekleşti. 21-23 Nisanda da ikinci bölümü gerçekleşecek.

ÖZEL FESTİVAL

Nedir Coachella'nın özelliği?
Bu festival neden bu kadar popüler? Öncelikle festivalde dünyanın en önde gelen müzisyenleri sahne alıyor.
AC/DC, Beyonce, Paul Mc Cartney ve Modanna'ya kadar dünyanın en ünlü müzisyenleri Coachella sahnesinde. 2017 kadrosunda Lady Gaga var. Festival, sahne alacak sanatçı seçimiyle Avrupa'daki festivallere de bir katalog niteliğinde. Avrupa'da yapılan festivaller de bu festivale göre şekilleniyor. Ayrıca festival radyo ve kendi kanalından canlı olarak yayınlanıyor.
Festivalin bir özelliği sahne alanlar kadar katılımcıların da çok ünlü olması. 600.000 kişinin bir araya geldiği festival alanında Selena Gomez, Paris Hilton, Katy Perry, Leonardo DiCaprio, Victoria's Secret'ın mankenlerinden Alessandra Ambrosio, Diane Kruger, Jessica Alba gibi bir ünlü ile karşılaşmanız çok olası. Örneğin bu seneki festivale Sylvester Stallone kızları ile birlikte izleyici olarak katıldı. Kyle Jenner ve Victoria-David Beckham'ın oğulları Brooklyn Beckham'da festivalde izleyiciler arasındaydı.
Festival Hollywood yıldızlarının ilgisini çok çektiği için basını ilgisi de doğal olarak fazla. O yüzden bilet fiyatları da oldukça pahalı. En ucuz bilet 405 dolardan başlıyor.

İZMİR'DE OLSA...

Ayrıca festival alanında VIP yerler mevcut. Yiyeceklerin çok iyi olduğu ve pek çok kişinin sadece yemek için bile geldiği söyleniyor. Festivalde yer alacak sanatçılar aylar önce konuşulmaya başlıyor.
Bu arada festival kendi moda akımını yarattı. Yapılacak diğer festivallerde neler giyileceği bile bu festivalde şekilleniyor.
İş o kadar ileri gidiyor ki H&M markası bir Coachella koleksiyonu hazırlıyor. Etrafta her an karşılaşabileceğiniz Hollywood ünlüleri, görsel ışıklı şovlar ve artık ikon haline gelen dev dönme dolabı ile Coachella, sosyal medyada paylaşım yapma tutkunları için bulunmaz bir yer haline gelmiş durumda.
Belki bizde bu kadar kapsamlı olmayabilir ama baharı cıvıl cıvıl, yazı da rengarenk olan İzmir'de Coachella tadında bir festival düzenlenir. Hatta bu tatta bir festivalin İzmir'e bambaşka bir soluk ve renk getireceğini düşünüyorum.
İlgililere duyurulur... Söylemesi bizden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA