• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gümüşlük’te bir müzik festivali NEŞEM YAŞAR

Gümüşlük’te bir müzik festivali

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2017, 00:00

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali tüm hızı ve güzelliği ile devam ediyor.
26 Temmuz'da başlayan ve 4 Eylül tarihinde sona erecek olan 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl 3 ayrı konseptle kapılarını müzikseverlere açtı.
"Taşta", "Suda" ve "Kumda" konseptleri ile düzenlenen Klasik müzik konserlerine ilgi büyük..."Taşta" başlığı altında verilen konserler 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında; "Suda" ve "Kumda" konsepti ile verilen konserler ise Gümüşlük sahilinde izleyici ile buluşmaya devam ediyor.
"Suda" teması başlığı altında Gümüşlük sahilinde gerçekleşen caz konserleri ve gitar resitalleri Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavsen ile başladı ve Emin Fındıkoğlu Quartet ile Alp Ersönmez 'Yazısız' feat. Erik Truffaz gibi gruplarla sürdü.
"Kumda" temalı konserler ise 26 Ağustos'ta Erdem Sökmen & Hasan Meten ikilisi ile başlayacak.
Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıtan ünlü Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve festivalin önceki yıllarda da konuğu olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecek. 18 Ağustos- 01 Eylül tarihleri arasında Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil- Raffaele Trevisani performans sergileyecek.
Festival 04 Eylül 2017 pazartesi günü Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın konseri ile sona erecek.

GENÇ PİYANİSTLER

Ülkemizin en önemli Türk bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma, bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlıyor. 2 yılda bir düzenlenen yarışmanın dördüncüsü, 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev'de gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra'Sion'la bir konser verecek.
Aynı şekilde Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında konser vermeye hak kazanacak.

5 DALDA MASTERCLASS

Gümüşlük Festival Akademisi, festival süresince devam edecek olan 5 masterclass programı açmış durumda. Keman, viyolonsel, piyano, flüt ve gitar alanında düzenlenen eğitimleri yine festivale katılan ünlü sanatçılar gerçekleştiriyor.
Keman masterclassı Gilles Apap, viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçımız Dilbağ Tokay verdi. 15 - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan piyano masterclassına devlet sanatçısı Gülsin Onay, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina katılacak. 26 - 31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek flüt masterclassına Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani katılırken, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassına G. Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti eğitmen olarak katılacak.
Sevgili Gülsin Onay'ın o sempatik güler yüzünün, cana yakınlığının ve sanat disiplininin başında bulunduğu Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline yansıdığını düşünüyorum. Son derece çalışkan ve profesyonel bir ekip ile genç müzisyenler ve sanat için harika işler başarıyorlar. Sanıyorum o parmaklar sadece piyano tuşlarında değil değdiği her alanda bir sihir yaratıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA