• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gümüşlük’ten dünyaya 3 birinci NEŞEM YAŞAR

Gümüşlük’ten dünyaya 3 birinci

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2017, 00:00

14. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano yarışması sonuçlandı. Pırıl pırıl üç gencimiz yarışmada birinci oldu. A ve B kategorisi olmak üzere iki grupta düzenlenen yarışmada 18 yaş üstü A kategorisinde katılan Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın birinciliği paylaşırken 18 yaş altı performansta Tuna Bilgin birinci oldu.
Ödüllerini 'ın alınan gençlerle tek tek görüsüp festival ve yarışma hakkındaki düşüncelerini aldım. Öncelikle böyle bir festivalde olmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler. Gümüşlük'ün harika atmosferinde hem dünyaca ünlü sanatçılardan eğitim almış olmak hem de yarışmanın atmosferinin rekabetten çok dostça olması onları çok mutlu etmiş.

BAŞARILI GENÇLER

Size biraz gençlerden bahsetmek istiyorum. Sevgili Tolga Atalay Ün Ankara doğumlu ve şu an Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde lisans dördüncü sınıf öğrencisi. RCM'de "Kenneth ve Violet Scott" bursiyeri, Ayrıca okuldaki eğitimine katkı olarak Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Talent Unlimited burs alan ve Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" Projesi'nden de destek görmeyi hak eden bir gencimiz. Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde konserler vermiş. Bu güne kadar aldığı pek çok ödülü var.
Türk bestecisi Ahmed Adnan Saygun'un bestelerinin tüm dünyada tanınmasını oldukça önemsediğini belirten Sevgili Tolga Atalay Ün'ün hedefi lisans üstü eğitimine başlayarak hep ileriye gitmek.

***

Mersin doğumlu. İlk müzik eğitimini ailesinden almış. 2006 yılında Can Çoker ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda piyano çalışmalarına başlayan Özgür Deniz, 2014 yılında eğitimine Miroslav Dacic ile devam etmiş. Solist olarak Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediye Orkestrası ile konserler vermiş. 2016 yılında düzenlenen Akdeniz Oda Müziği yarışmasından ikincilik ve mansiyon, 2017 yılında aynı yarışmada birincilik ve ikincilik ödüllerini kazanmış.
Şu anda da çalışmalarına Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans 2 sınıfında Miroslav Dacic ile devam ediyor. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde içinde bulunduğu ortamın oldukça keyifli olduğunu belirten Özgür Deniz Akalın, masterclasslara devam etmek istediğini söylüyor.

DOSTLUK ORTAMI

En küçük birincimiz ise sevgili Tolga Bilgin. Tolga henüz 14 yaşında. O yüzden hem babası hem de kendisi ile görüştüm.
O da festival boyunca içinde bulundukları atmosferden çok mutlu olmuş. Rekabetten çok içinde bulundukları dostluk ortamı, Gülsin Onay gibi bir Devlet sanatçısı ile bir arada olmak, dünyaca ünlü sanatçılarla çalışmak ona büyük tecrübe olmuş. Tolga'nın babası Sayın Uğur Bilgin'in benzetmesi çok hoşuma gitti. "Bir arı ne kadar çok çiçeğe konarsa balı o kadar kaliteli olurmuş." Tolga'nın farklı ve bir o kadar ünlü hoca ile çalışmasını büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorlar.

***

Ülkemizde piyano dalında yapılan bu yarışmanın bize ileride dünyaca çok ünlü piyanistler kazandıracağını düşünüyorum.
Bu gençler ileride verdikleri konserlerle tüm dünyada adlarını duyuracaklar. Bizler öyle olmasını temenni ediyoruz.
Onlar iyi olsunlar ki ülkemiz bu alanda başarılarla gündeme gelebilsin.

YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Gülsin Onay'a ne mutlu ki gençlerin elinden tu tup onlara bu fırsatları veriyor ve önlerine yeni ufuklar açıyor. Her yıl bu yarışmalarla ülkemizdeki farklı yetenekler keşfediliyor ve destekleniyor. Kendisine sanat adına teşekkür ediyorum. Umarım Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması Nice Gülsin Onayların ve Saygunların gün ışığına çıkmasına vesile olur.
Gençler sizi tekrar tebrik ediyorum. İleride tüm dünyada göğsümüzü kabartmanız dileğiyle.
Sevgiyle kalın, sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA