• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efes’te büyük heyecan NEŞEM YAŞAR

Efes’te büyük heyecan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.09.2017, 00:00

Çok heyecanlıyım. Gerçekten çok heyecanlıyım.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü yine harika bir işe imzasını atacak. Sayın Selman Ada ile genel müdürlük görevine atandığı zaman yaptığımız ilk görüşmede "Türkiye'de festival sayısını arttıracağız" demişti. Dediğini de yaptı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 4 olan festival sayısını üç yıl içinde dokuza çıkardı. Bu festivallerden biri de Uluslararası İzmir Efes Opera ve Bale Günleri.
Bu yıl ilki düzenlenen festivalde muhteşem bir üç gün bizleri bekliyor.
16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival Dünya tarih ve kültür hazinesinin bir parçası olan Efes Antik Şehri'ndeki Antik Tiyatro'da gerçekleşecek.
T.C. Kültür Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'e ve sanat dünyasına kazandırılan İzmir Efes Opera ve Bale Günleri programında bir açılış konseri, bir opera ve bir bale var.

KALİTESİ YÜKSEK

Ülkemizin tanıtımı için de oldukça önemli olan bu festivalin sanat kalitesi oldukça yüksek. 16 Eylül'de Gala konseriyle sanatseverlere merhaba diyecek olan festivalin açılışını İzmir Devlet Opera ve Bale Orkestrası yapıyor. Konuk olarak Tenor Gianluca Terranova ve Soprano Daniela Cappiello yer alacağı muhteşem Gala Gecesinin Orkestra Şefi Tulio VARAS olacak.
Gala Gecesinde G. Puccini, Tosca, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo'dan arya ve düetler seyirci ile buluşturulacak.
19 Eylül 2017, Salı Günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından, Saraydan Kız Kaçırma Operası sahnelenecek.
Opera iki perde. 18 yüzyılda Osmanlı kültür ve yaşayışının etkisiyle başlayan Turquerie akımının en çarpıcı örneklerinden biri olan W.A. Mozart'ın ünlü operasının rejisi bu konuda usta isim Yekta Kara'dan. Saraydan Kız Kaçırma Operasını defalarca izledim ancak bu sefer tarihi Efes Antik Tiyatro'da izlemek ayrı bir keyif olacak diye düşünüyorum.
22 Eylül 2017, Cuma günü İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri'nin kapanışı, "Romeo İle Jülyet" balesi ile olacak. Eser İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Eser iki perdeden oluşuyor. Hepimizin bildiği bu ünlü aşk hikâyesini, o antik atmosferde mutlaka izleyin derim. Çaykovski'nin, William Shakespeare'in aynı adlı oyunundan yola çıkarak bestelediği ünlü eserin kareografileri Volkan Ersoy ve Armağan Davran imzasını taşıyor.

SONBAHARA YAKIŞACAK

Sonbaharın en güzel günlerinin yaşandığı Eylül ayında, tatilin de yerini okul ve iş telaşına bıraktığı şu günlerde Uluslararası İzmir Efes Opera ve Bale Günleri sanatseverler için muhteşem bir nefes olacak diye düşünüyorum.
Efes'in binlerce yıllık atmosferi içinde "Saraydan Kız Kaçırma" ve "Romeo ve Jülyet" gibi eserleri izleyebilecek olmak bana çok romantik de geliyor açıkçası. Ayrıca bir şans. Sanıyorum festival biz takipçileri tarafından rüya gibi geçecek ve tadı damağımızda kalacak. Bu arada biletlere www. biletiva.com,dan ulaşabilirsiniz.
Bunun yanı sıra Efes Antik Tiyatro girişinden ve Konak Elhamra Opera Binası gişelerinden satın alabilirsiniz.
Ege'de yaşayan sanatseverlere tavsiyem (tabiki sadece onlara değil, ülkenin her yanında gelmek isteyen sanatseverlere de seslenmiş olayım) böyle bir festivali kaçırmamaları olacak.
Umarım İzmir Uluslararası Opera ve Bale Günleri gibi festivallerin sayısı artar ve Uluslararası alanda ciddi başarılara imza atılır.
Şimdiden bu festivale vesile olan herkese ve festivalde görev alacak dostlarımıza teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. Efes'te görüşmek üzere...Sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA