• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Two Turkish Tenors’un başarısı NEŞEM YAŞAR

‘Two Turkish Tenors’un başarısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2017, 00:00

Sevgili Cenk Bıyık ve Atılgan Gümüş ile geçen yıl İzmir'e "Two Turkish Tenors" u sahnelemeye geldiklerinde tanışmıştım. Samimiyetle söylemeliyim ki her ikisinden de tek tek bahsetmeye kalkarsam bu köşe yetmeyecek.
Cenk hem uluslararası arenada hem de ülke çapında ki projelerde yer alarak sanatseverlerin beğenisi kazanmış usta bir opera sanatçısı / tenor.
Çocuk yaşlarda başlayan oyunculuk serüvenine, opera şan eğitimi de ekleyen Cenk Bıyık, konservatuar mezunu.
İstanbul Oda Korosuna dahil olmasıyla profesyonel olarak müzik ve opera kariyerine adım atan başarılı tenor hem Türkiye'de hem de yurtdışında rol aldığı operalarla gözleri üstüne çevirerek adını duyurmuş durumda. Cenk Bıyık gerçekleştirdiği performanslarla birçok önemli ödüle layık görülmüş.

BAŞARILI OYUNCU

Two Turkish Tenors gösterisinin tasarımını, yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Atılgan Gümüş ise tiyatro oyunlarının, televizyon yapımlarının ve sinema filmlerinin aranılan oyuncusu, hepimizin tanıdığı, bildiği bir yüz.
Özellikle Dağ 2 filmindeki performansı ile akıllarımıza silinmeyecek şekilde kazındı.
Yedi Numara, Kırgın Çiçekler, Benden Baba Olmaz, Yalancı Romantik, Papatyam, Beni Böyle Sev gibi dönemin sevilen dizilerinde rol alan sanatçı tiyatro bölümü ve yarı zamanlı şan bölümü mezunu bunun yanı sıra dans eğitimi de almış. Kendini günbegün geliştiren ve değiştiren oyuncu Türkiye'de tiyatro alanında Oscar sayılan Afife Jale Ödülü'ne sahip.
2008'de "Müzikaldeki Hayalet" oyunu performansıyla Yılın En Başarılı Müzikal Komedi Erkek Oyuncusu ödülünü kazanan genç oyuncu, kurduğu yönettiği, oynadığı "Garsongs" gösterisiyle Türkiye'de turizmi yapılan ilk gösteriye imza atmış ve binlerce turisti bu gösteri ile büyülemeyi başarmış.
Cenk Bıyık ve Atılgan Gümüş "Two Turkish Tenors" başrollerini birlikte paylaşıyorlar. Konservatuar yıllarına dayanan ev arkadaşlıklarını sahneye de taşıyan ikili içinde şu an Toronto'dalar.
10 Eylül'de Kanada Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünyanın gözünü çevirdiği Turkish Reception'da ülkemizi temsil etmek için Toronto'ya giden ikili Türkiye'yi böyle bir yerde temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor.
Uluslararası Toronto Film Festivali, bu yıl 42.si düzenlenen, yaklaşık 400 filmin kıyasıya yarıştığı bir film festivali. Festival aynı zamanda, seçilmiş bazı ülkelerin resepsiyon gecelerine de ev sahipliği yapıyor.
Bu yıl, Toronto International Film Festival 2017'de Turkish Reseption gecesinde Türkiye'de oldukça ilgi gören interaktif müzikal şov Two Turkish Tenors ülkemizi temsil edecek.

YETENEK SERGİLEME

TIIF 2017'de operadan caza, rock'tan blues'a, latin'den R&B'ye, heavy metalden türküye ve poptan arabeske uzanan geniş repertuvarı ile İngilizce olarak sahnelenecek olan "Two Turkish Tenors" oldukça eğlenceli bir şov. Aşıkların karşılıklı atışması gibi seyreden şovda seyirci de jüri olarak yer alıyor ve gösteri interaktif bir boyut kazanıyor.
Cenk, Atılgan'ın şarkıları yorumlamasını laubalice bulurken, Atılgan ise Cenk'in tarzını abartılı ve snop olarak değerlendiriyor.
Dakikalar ilerledikçe bu iki tenorun sahnedeki yetenek sergileme atışması öyle bir hal alıyor ki olay, öğrencilik yıllarına ve özel hayatlarına dek uzanan sataşmalarla müzikal bir hesaplaşmaya dönüyor. İşte birbirlerine bu denli kızıp ancak bir o kadar da hayranlık duyan "Two Turkish Tenors"ta kimin haklı olduğuna ise jüri olarak biz seyirciler karar veriyoruz. Son derece keyifli ve esprilerle süslenmiş olan şov sizi bir süreliğine hayatın tüm sıkıntılarından sıyırıp müziğin ve sanatın keyifli dünyasına yolculuğa çıkarıyor.
Açıkçası ben 17 Ekim'de İstanbul'da gerçekleşecek olan gösteriye gitmek için sabırsızlanıyorum. Her ikisini de can-ı gönülden tebrik ediyor ve ülkemize bu haklı gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.
Sanatla kalın... Sevgiyle kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA