• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efes’te sanat rüzgarı sürüyor NEŞEM YAŞAR

Efes’te sanat rüzgarı sürüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2017, 00:00

Geçtiğimiz cumartesi günü Efes'teydim. Malumunuz Efes Uluslararası Opera ve Bale Günleri başladı. Sabırsızlıkla beklediğim bu festivali Ege için, İzmir için ve ülkemiz için oldukça önemli buluyorum. Efes değerleri itibariyle çok istisna bir yer. Gerek antik tiyatronun paha biçilmez kıymeti gerekse Meryem Ana gibi inanç turizminin merkezi. Bunun farkında olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Devlet Opera ve Genel Müdürü Selman Ada'nın projelendirdiği "Efes Opera ve Bale Günleri'ni hayata geçirdi. Selman Ada üstün müzik adamlığının yanı sıra başarılı bir festival adamı da olduğunu kanıtladı. Çünkü Türkiye son 3 senede ulusal ve uluslararası 7 festival sahibi oldu.
Bu festivaller Türkiye'nin sanat yüzünü dünyaya göstermek adına çok çok önemli çalışmalar.
Kaldı ki 2015 yılında Uluslararası Dünya Festivaller Birliği'nden, "En iyi Festivaller Yönetimi Ödülü" almaları da bunun bir göstergesi.
Yalnız şunu mutlaka belirtmeliyim ki Efes Opera ve Bale Günleri'nin düzenlenmesinde İzmir Operası Müdür Vekili Sayın Haldun Özörten ve ekibinin emeği gerçekten çok büyük.

MUHTEŞEM GECE

Gelelim muhteşem Gala Gecesi'ne...
Kültür ve Turizm Bakanı yardımımız Hüseyin Yayman'ın da katıldığı muhteşem geceye İtalyan Tenor Gianluca Terranova ve Soprano Daniella Cappiello'ya eşlik eden İzmir Opera ve Bale Müdürlüğü Orkestrası damga vurdu. Orkestramız inanılmaz başarılı. Şef Tulio Varas'ın zaman zaman esprilerle süslediği orkestra yönetimi seyircileri gülümsetti ve müzikal, ziyafete ayrı bir keyif kattı.
Geceye Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş Çin ziyareti sebebiyle katılamadı ancak Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman kendisini temsilen oradaydı... "Efes Opera ve Bale Günleri Festivali'ni çok önemsiyor ve turizme büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Festivalin büyümesi ve devam etmesi için tam destek vereceğiz" diyen Yayman bir sonraki festivalde Sayın Bakanımız Kurtulmuş'un da olacağını ifade etti.
Bunun yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Arkeoloji Müzesi Müdür Cengiz Topal, Sahne Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Birgül Yeşiltepe, festivalin sponsorluğunu üstlenen MaviBahçe AVM Genel Müdürü Vedat Özeren ve yine festivalin sponsorlarından Türkerler Holding Genel Müdürü Atilla Sezgin'de galadaki isimler arasındaydı.
Bu akşam Mozart'ın ünlü operası "Saraydan Kız Kaçırma" ile devam edecek olan İzmir Efes Opera ve Bale Günleri 22 Eylül Cuma günü ise sahnelenecek "Romeo ile Jülyet" balesi ile son bulacak.

DÜNYA ÇAPINDA

Ben bu akşam da Efes'teyim.
Çünkü Mozart'ın ünlü Saraydan Kız Kaçırma Operası'nı kaçırmak istemiyorum. Türkiye'nin tartışmasız en iyi bası ve artık Osmin rolüyle bütünleşmiş bir isme sahip olan Tuncay Kurtoğlu'nu, Toronto'da muhteşem bir şova imza atıp ayağının tozu ile sahneye çıkacak olan Sevgili Cenk Bıyık'ı ve sayamadığım nice değerli opera sanatçısını bu kadar yakınımıza gelmişken izlememek olmaz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Selman Ada "Efes'i ülkemizin en önemli festivallerinden biri olarak görüyoruz. Hatta en önemlisi olmasını istiyoruz. Önümüzdeki sene çok daha iddialı bir festival olacak. Efes Opera ve Bale Günleri'ni dünyada ses getirecek bir festivale dönüştürmek amacındayız" demişti. Yapılan çalışmalara ve festivaller konusunda gelinen noktalara bakınca sanıyorum dediklerini çok kısa zaman içinde gerçekleştirecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA