• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
PASSION: Bir tutkunun başarısı NEŞEM YAŞAR

PASSION: Bir tutkunun başarısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2017, 00:00

Merhaba. Size bugün çok özel bir isimden bahsetmek istiyorum.
Besteci ve Flüt Sanatçısı Burak Beşir. Sevgili Burak Beşir "PASSION" adlı albümüyle bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek olan Grammy Müzik Ödülleri'nde, En İyi Klasik Müzik Enstrümental Solo kategorisinde aday adayı. Bu yazıyı yazarken bir yandan da onun bu muhteşem albümünü Spotify'dan dinleyerek mest olduğumu itiraf edeyim. Burak Bey ile görüştüğümde karşıma beni şaşırtmayan bir profil çıktı.
Gerçekten başarılı insanların konumlarını ne derece mütevazi bir şekilde sundukları ve kendileriyle barışık tutumları. Mütevaziliği ile olgun bir başağı anımsatan Burak Beşir bu atasözünün de ne kadar doğru olduğunu kanıtlar gibiydi adeta.

ANADOLU MÜZİĞİ

Ünlü Amerikan plak şirketi Albany Records tarafından 2017 Haziran Ayında piyasaya çıkarılan "PASSION" Sevgili Burak Beşir'in beste ve aranjelerinin yanı sıra flüt repertuvarının önemli eserlerini içeriyor.
Romantik tangolar, opera düzenlemeleri ile oldukça zengin ve bir o kadar da dinlemesi keyifli bir repertuvardan oluşan albümde sanatçının "Sound From Anatolia" bestesi batılı dinleyicileri Türk ve Anadolu müziğinin zengin tınılarıyla tanıştırıyor. Müzik kariyerine Ankara Devlet Konservatuarı, Flüt Bölümü'nde başlayan Sevgili Burak Beşir derece ile mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek İskoç Kraliyet Akademisi'nde solistlik üzerine yüksek lisans yapmış ve burada kendi alanında çok ünlü olan David Nicholson ile çalışmış.

AKAN SULAR DURUR

2003 yılında "İngiltere Genç Konser Artisti" seçilmiş. Ödül kapsamında İngiltere ve İskoçya'da konserler vermiş. Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Sir James Galway ile calışmış.
Bilenler Sir ünvanlı James Galway deyince akan suların durduğunu bilir. Ülkemiz için de ne büyük onurdur ki Galway tarafından en iyi yorumcu ödülüne layık bulunmuş.
(Bazen hakkında yazı yazdığım sanatçıların başarıları içimde öyle coşku yaratıyor ki "Haberiniz var mı ey ahaliii" diye bağırmak istiyorum.) Defalarca İsviçre'de Sir James Galway Flüt Festivalinde kendi beste ve aranjelerinden oluşan konserler vermiş.

ROMANTİK BAŞVURU

2003- 2008 yılları arasında Borusan Filarmoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde birinci ve ikinci flüt olarak çalan sanatçı film müzikleri besteciligine olan ilgisi ve Berklee College Of Music'ten kazandığı tam burs ile 2008 yılında Amerika'ya gitmiş. Yalnız burada enterasan ve güzel olan (bence çok da romantik) "Beni benden daha iyi tanır." diyerek büyük bir aşkla bahsettiği sevgili eşi Berna Beşir'in Berklee College Of Music'e onun adına, onun haberi yokken başvurmuş olması...
Berklee'de Film Müzikleri, Çağdaş Bestecilik ve Prodüksiyon bölümünü bitiren Burak Beşir eğitimi sırasında 'Arif Mardin Başarı Ödülü', 'En İyi Konçerto Yorumcusu' ödülü başta olmak üzere birçok başarıya imza atmış. Berklee College of Music'i temsilen Kennedy Center, Washington DC'de konserler veren Sevgili Burak Beşir Amerika'da büyük bir dinleyici kitlesine hitap eden Video Oyunları Orkestrası'nda birinci flüt çalmış. Onbinlerce kisinin katildigi video oyunlari kongrelerinde konserler vermeye devam eden sanatçı her yil yaklaşık 3000 kisinin katildigi Amerikan Uluslararasi Flüt Kongresi'nde (National Flute Association) konuk sanatci olarak defalarca konser vermiş. 86. Oscar Ödül Töreni'nde, Oscar Senfoni Orkestrası'nda çalan Burak Beşir burada John Williams, Alexandra Desplat, David Newman gibi çok ünlü bestecilerle çalışmış.

DAHA NE YAPSIN

Eşi ve iki çocuğu ile Los Angeles'ta yaşayan sanatçı, kariyerine burada dizi, film ve reklam müzikleri beste ve aranjeler yaparak; albüm ve stüdyo kayıtlarında çalarak devam ediyor. CW, Hallmark, Telemundo gibi TV kanallarında yayınlanan birçok dizide beste ve müzikleriyle yer alan sanatçının "Reign", "Game Of Thrones Cosplay", "All I Want For Christmas", "Christmas in Palm Springs" gibi çalışmalarda da imzası var.
("Adam daha ne yapsın" diyesim geldi.) Açıkçası Grammy gibi son derece önemli bir ödülde hele ki klasik müzik gibi iddialı bir konuda bir Türk sanatçımızın isminin geçmesi tüm ülke için onure edici bir durum. Burada önemli olan Grammy'yi kazanmak değil sadece. Grammy gibi bir ödüle giden yolda ilerleyen bir Türk sanatçının arkasından gelenlere de bir umut olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA