• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Derin ve anlamlı bakışın anahtarı kaşlar ÖZGE TEMEL

Derin ve anlamlı bakışın anahtarı kaşlar

ozge.temel@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2017, 00:00
Güzellik, her şeyden önce kaş ve göz güzelliğidir. Güzellikte estetik anlamda yüz çok önemlidir. İlk görüştüğümüz insanlarla önce göz teması kurarız. O gözlerdeki bakışın yüzüne katmış olduğu değer ve anlam intiba ve hissiyatta önemli bir kriterdir

İyi şekil verilmiş kaşlar yüzünüze bambaşka bir anlam katar. Yakın zamana kadar hepimizin denediği ve rafa kaldırılan eski fotoğraflara bakıldığında kuaföre gidince aldırdığımız ince ve kavisli Ebru Gündeş kaşları son derece demode oldu.
Yaklaşık son beş yıldır Hollywood'taki ünlülerle başlayan ve yavaş yavaş dünyaya yayılan kalın kaş modası son 3-4 yıldır ülkemizde de en revaçta olan trendlerden.
Kalın kaşı alarak inceltmek en kolayı.
Peki ya yıllardır iple alarak incelttiğimiz eskilerin deyimiyle artık hiç aldırmasakta çıkmayan yani "küsen" kaşlarımız nasıl kalınlaşacak?

SON TEKNOLOJİ "MİCROBLADİNG"

Benim 1996 yılından beri varlığını bildiğim bir olgudur kalıcı kaş. İlk etapta kaş dövmesi moda olduğunda cesaret edenlerin bir koşu gidip yaptırdığı ilk etapta "Aaa ne güzel" far sürmek yerine dövme boyasıyla "boyanmış" dediğimiz kaşlar yeşile, maviye, turuncuya ve gözümle gördüğüm pembeye dönüşmeye başladıktan sonra insanlar bu yöntemin hem cazip hem de sağlıklı olmadığını algılamaya başlamıştı.
Çünkü kullanılan boyalar sentetikti o yüzden renklerinde değişme oluyordu ve yapılmaması gereken derinliklerde çalışıldığı için kurtulmak çok can yakıcı prosedürlerle sonuçlanıyordu. Daha sonra buna çözüm bulundu. Özel kaş boyaları üretildi son derece kaliteli seçkin firmaların yanında tabiki her sektörde olduğu gibi daha ucuz kalitesiz ve hatta bazı markaların taklitleri üretildi. Dövme makinesiyle kaslarda derin hasarlar oluştuğunu gören firmalar çok daha hassas bir şekilde deride çalışılabilinecek makineler ürettiler.

GERÇEK BİR GÖRÜNÜM

O makinelerle önce pudralama yani boyayarak şekil verme daha sonra daha da ince üretilen iğnelerle kıl tekniği kullanıldı.
Fakat makineyle yapılan kıl tekniğininde bir süre sonra deri altında yayıldığı görülünce yüzyılın buluşu microblading tekniği 2-3 yıldır en revaçta olan tekniktir. Bu teknikte kullanılan nano ince iğneler deri yüzeyinde hem çok daha ince kıl görünümü çalışma konforu sunarken işi ehliyle yapanın elinden çıkan işte, kıl formu hiç bozulmadığı için her daim gerçek kaş gibi duruyor.

KAŞ YAPTIRMAYA KARAR VERDİKTEN SONRA DİKKAT!

- Kalıcı kaşın ucuzu size pahalıya mal olur !
- Kalıcılığı 2 yıl ve daha uzun süreli olan sentetik boyalar turuncu, yeşil ve mavi kaşlarla gezmenize sebep olur!
- Herkese tek tip kaş olmaz! İfade tasarımı yapılması gerekir.
- Yaptırdığınız işlem önemli bir işlemdir ve seçtiğiniz uzmanın belgesi var mı çekinmeden sorun!

ÜNLÜLER KAŞSIZ OLSA!

Kaşların bakışlarımız üzerindeki etkisi tahmin ettiğimizden çok daha fazla. İşte tamda bunu etkili olarak anlatabilmek için moda akımlarını trendleri, onları görerek örnek alıp uyguladığımız Hollywood yıldızlarının kaşlarını silip ifadelerini görmenizi istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA