Kesinlikle provokasyon

Olayların 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde bilinçli olarak yapıldığını söyleyen Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, daha önce F.Bahçe’yi hedef alan FETÖ’nün adamlarının yine devreye girdiğini iddia etti

ERHAN GÜLENÇ

Güvenlik Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili Yeni Asır'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Olayların 24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi Türkiye'yi karıştırmak için bilinçli olarak çıkarıldığını ve tek merkezden yönetildiğini ifade eden Başbuğ, burada FETÖ'nün geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe'yi hedef alan şike kumpası sürecinde taraftarlar arasında yerleştirdiği kripto örgüt üyelerinin rol aldığını söyledi. Provokasyonun Fenerbahçe'nin 10 kişi kalan rakibi karşısında tüm avantajları elinde bulundurduğu sırada gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başbuğ, "Burada yapılan saldırı kesinlikle bir provokasyondur. Bu o kadar sırıtıyor ki... Fenerbahçe'nin böyle avantajlı olduğu bir anda bu olayların çıkarılmasını kimse başka türlü izah edemez. Sahadaki şiddeti ülke geneline yaymak hedefleniyordu" dedi.
ORTAYA ÇIKACAKTIR
Fenerbahçe'nin en büyük taraftar grubuna sahip kulüp olduğunu ifade eden Başbuğ, "FETÖ, o kitleyi kontrol edebilmek için Fenerbahçe'yi ele geçirmek istedi. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a açılan dava FETÖ'nün yaptığı planın son adımıydı. Bundan önce taraftar gruplarının arasına kendi adamlarını yerleştirdiler. Önceki akşamki maçta yaşanan olayları çıkaranlar kamera kayıtlarından tek tek tespit edilecektir. Bu kişiler sorgulandığında bu yapı ortaya çıkar" dedi.
Türkiye'yi kontrol altına almak isteyen küresel aklın, bütün planlarını seçimlerin Kasım 2019'da yapılması üzerine yaptığını ifade eden Başbuğ, şöyle konuştu:

"Amaçları sokakları Kasım 2019'a giden süreçte karıştırmaktı. Ancak, hükümet ve iktidar çok doğru bir adım atarak, seçimleri 24 Haziran'a aldı. Bu küresel aklın bütün oyunlarını bozuldu. Bu karşı tarafı paniğe sevketti. Bu maçtaki olayların çıkarılması da telaşla alınmış bir karar.
OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
Bu tür provokasyonların seçim sürecinde sık sık görülebileceğini ifade eden Başbuğ, "Onun için bunun önünü alma adına vatandaşın da çok uyanık ve dikkatli olması lazım. Bütün hedefleri kaos ortamı yaratıp bunu ülke geneline yaymak. O yüzden bu tür olaylar konserde de, maçta da, bir parti mitinginde de çıkarılmak istenebilir. Her yerde, her türlü hareketi beklemek ve çok uyanık olmak zorundayız" dedi.
ERMAN TOROĞLU
Kesinlikle bilinçli olarak yapıldı
Fenerbahçeli taraftarlar bu maçın yarıda kalmasını bilinçli şekilde istediler. Başkanlık seçimi var. Provokasyon isteyenler olabilir.
Sarı-lacivertli camia bunları kendi içinde ayıklamalı. Aziz Yıldırım-Ali Koç mücadelesi yaparsan ve bunu çekişme içersinde sürdürürsen olacağı, yansıyacağı bu. Statlardaki olaylar görmezden geline geline bu hale geldi. Dünyaya rezil olduk, görüntüler önemli kanallarda sürekli gezinecek. Sadece sporda değil, turizmde herşeyde darbeyi yedik.
FATİH DOĞAN
Bilinçli senaryonun figüranı oldular
Bizdeki futbol seyircisi körükörüne takımını tutar, bir başka takımın sempatizanına düşman gibi bakar. Tabii ki bu körükörüne kulüp fanatizmi böyle devam ettiği sürece bizim futbolu bir spor olayı olarak görme imkanımız maalesef yok. Futbolu öldürüyoruz.
Bunu şu kulübün taraftarı, bu kulübün taraftarı fanatiktir diye değerlendirmek hatalı olur. Kadıköy'de yaşanan olaylar bana göre bir tertiptir, organizedir, birkaç kişiye maledilemez.
Çünkü 3 korner çizgisinde yığılma yapanlar sürekli yabancı maddeler attılar, maalesef Şenol Güneş başta Beşiktaş Yedek Kulübesi'nin arkasında oturanlar da bilinçli bir senaryonun figüranlarıydı.
İLKER YAĞCIOĞLU
Olaylar kesinlikle organize edilmiş
Maçtaydım ve olayları çok dikkatle izledim. Bu kesinlikle münferit saldırı değildi, organize edilmiş, yapılması daha önceden tasarlanmış provokasyondu.
Ve de mantıksızdı.
Rakibin 10 kişi kalmış, finale çıkmana sadece 30 dakika var, sen bu maçın çıkmaza girmesi, oynanmaması için elinden geleni yapıyorsun.
Organize işlerdi olaylar. Çok iyi araştırılmalı, kulübün içindeki taraftar hizipleri ortaya çıkarılmalı ve işin peşi bırakılmamalıdır.
Taraftarların içine yerleştirilmiş kriptolar bu işi organize etmiştir.

AHMET ÇAKAR

Bunun tek adı var, provokasyon
Yıllar önce Fenerbahçe otobüsünü kurşunlayanlar ve nedense yakalanamayanlar (!) bir kez daha sahneye çıktı. Bir takım düşünün, bilinçli ve aydın taraftarı var. Basket maçında olay çıkarmak isteyeni polise teslim eden. Ama Ülker Stadında garip bir eylem hazırlanmış.
Korner çizgisi etrafında kümelenmişler özellikle. Quaresma'ya korner atışına gittiğinde yağdırıyorlar ellerine ne geçerse. Bunu ancak ya provokatörler ya da Aziz Yıldırım-Ali Koç kapışmasındaki paralı köpekler yapar.
Bu olay, asla birkaç öfkeli taraftarın taşkınlığı değil. Organize, bilinçli, F.Bahçe'ye zarar vermek amacıyla yapılmış çok ciddi bir operasyondur.
LEVENT TÜZEMEN
İntihardan bile farksız bir olay
Fenerbahçeli taraftarların yaptıklarını bir mantığa sığdırmak olanaksız. Rakip 10 kişi kalmış, skor seni finale götürecek, böylesine iğrenç saldırılara girişmenin intihar etmekten farkı yok, daha da öte bana göre. Biz 6222 sayılı yasayı çıkardık da uygulamada esnek davranıyoruz.
Görüntülerde saldıranların hepsini tespit etmek gayet basit. En ağırından cezayı vermek gerek. Emniyet provokasyon olma ihtimallerini de değerlendirmeli.
RIDVAN DİLMEN
Gizli emeller için düğmeye basıldı
Fenerbahçeli taraftarların takımları kupanın kulpuna yapışmışken yaptıkları kesinlikle bir masumane davranış değil. Milyonlarca taraftarı olan bu kulübe yazık ediyorlar.
Bana göre olay provokatif. En çok Şenol hocaya yapılana kahroldum.
Kupayı alsan ne olur, almasan ne olur. Bundan sonra ne karar alınırsa alınsın, F.Bahçe hükmen yenilse, kupadan atılsa da problem değil. Problem birilerinin düğmeye basmış olmasında.
Ne karar çıkarsa çıksın iş siyasete gidecek.
Çünkü bunu istiyorlar. Trabzon'daki olayların aydınlanmamasının sebebi de bu. Tuzağın içine sporu da soktular. Bundan sonra statlarda, salonlarda olayları seyredin.
GÜRCAN BİLGİÇ
Bu işin içinde mutlaka iş var
Fenerbahçe, Galatasarayla ligde daha yüksek stresli bir maç oynadı, sahaya tek bir madde dahi atılmadı.
Oysa Beşiktaş kupa maçında düzenli bir şekilde sürekli saldırılar oldu. Niye yapıldığını anlamak mümkün değil. Bir uyarı yapılıyor, devam, iki uyarı yapılıyor, devam. Kaptan Volkan gidiyor yalvarıyor, devam.
Bu işin içinde bir iş var o zaman. Şanlı tarihi olan bir kulübün geleceğiyle böylesine tertiplerle oynanmamalı.
METİN TEKİN
Türk futbolunu bitirecek olaylar
Her zaman söylerim, Türk Futbolunu iki şey bitirir, şike ve şiddet. Fener-Beşiktaş maçında şiddetin futbola nasıl bir darbe vurduğunu açıkça gördük. Gerilim ve yaşananlarla maç yarıda kaldı. Basite indirgemek ve "Kendieni bilmez birkaç kişinin olayı" diye geçiştirmek ve "Şu tahrik etti, şu ateşledi" demek derece hatalı olur. Bu işler böyle devam ederse ne bu oyunun seyredeni kalır, ne heyecanı ve zevki.
Zaten tribünlerden kaçışı üzülerek görüyoruz. Elbette bazı tahrik ve teşvikler olabilir. Ama biz kulüpler arasındaki birliği gerçekleştiremezsek bu tip olayları her zaman yaşayacağız. Bugün bana yarın sana misali gibi. Sadece cezalandırmakla kalınmamalı, yönetimlerden başlayarak taraftarlara ulaşan sporun güzelliğini yansıtacak söylemlere başlanmalıdır.
OLAY ADAM TOLGA KİMİ YUMRUKLADI?
Olayların patlamasına neden olan Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin maçtan sonra, "Ölmüş anneme küfrettiler, ben de patladım" demişti. Tolga Zengin, yedek kulübesi arkasındaki taraftar ile tartışma yaşarken devamında olaylar büyümüş Şenol Güneş'in kafasına yabancı madde isabet etmişti.
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde olayların odak noktasındaki isimlerden biri olan Besiktaş kalecisi Tolga Zengin'in güvenlik görevlisine yumruk attığı görüntüler ortaya çıktı. Kadıköy Ülker Stadı'ndaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde ise akreditasyon kartı olan bir personelin, Beşiktaş teknik heyetinden bir kişiyi yumrukladığı görüntüleri de ortaya çıktı.
ORTALIK KARIŞIRKEN KALDIRIM MUZ YEDİ
Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında mücadelenin ikinci yarısında çıkan olaylar sırasında saha kenarındaki Hasan Ali Kaldırım'ın görüntüsü dikkat çekti.
Tribünden Beşiktaşlı futbolculara ve Teknik Direktör Şenol Güneş'e yabancı madde yağarken, Hasan Ali Kaldırım'ın muz yemesi kameralara takıldı.
Saha içinde futbolcular arasındaki gerginlik, Şenol Güneş'in başına yabancı madde gelmesi ve tribünlerin öfkesinin devam ettiği sıralarda çekilen görüntü, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Futbolseveler sosyal medyada, "Hasan Ali gibi olmak lazım", "Sabah kalktım kendimi Hasan Ali gibi hissettim", "Şehirlere bombalar yağardı, her gece biz durmadan muz yerdik" gibi mesajlar yayınlandı.

OLAYLAR MANŞETLERDE
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında yaşanan olaylar Avrupa basınında manşetlere çıktı. Fenerbahçe tribünlerinden atılan cisim nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başından yaralanması, BBC, Bild ve Marca gibi Avrupa'nın önde gelen medyasında en üst sıralarda yer aldı. BBC, Şenol Güneş'in başından yaralanarak hastaneye kaldırılmasını manşete çıkarken, Fenerbahçe tribünlerinin attığı yabancı cisimler nedeniyle oyunun sık sık durduğunu da satırlarında belirtti.
Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild de Şenol Güneş'in yaralandığı fotoğrafı manşetten verdi. Bild haberi "Beşiktaş Teknik Direktörü başından vuruldu" başlığıyla duyurdu. İspanyol Marca da Beşiktaşlı futbolcu Pepe'nin, Fenerbahçe maçında kırmızı kart gördüğünü belirttiği haberde Fenerbahçe tribünlerinden atılan bir cisim nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in hastaneye kaldırılmasıyla maçın tatil edildiğini yazdı.
DÜĞÜMÜ RAPOR ÇÖZECEK
Olaylı maçta Beşiktaşlı futbolcuların izin almadan soyunma odasına gittiği iddiası kurmaylar tarafından yalanlandı. Beşiktaşlılar futbolcuların Mete Kalkavan'ın izniyle soyunma odasına gittiğini iddia etti. Benzer olay 1998 yılında yaşanmıştı. F.Bahçe, Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Trabzon deplasmanına gitmişti. İlk maçı sahasında 2-1 kazanan F.Bahçe 2. maçta 1-0 mağlupken Trabzonspor tribünlerinden atılan bir cisim Fenerbahçe Teknik Direktörü Baric'in sırtına isabet etmiş ve Hırvat çalıştırıcı yerde kalmıştı. Hakemin maçı tatil etme kararı vermemesine rağmen Fenerliler sahayı terk etmiş, bu hareket üzerine TFF F.Bahçe'yi hükmen mağlup ilan etmişti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.