• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2017’ye veda ederken... ERGUN ONARIR

2017’ye veda ederken...

ergun.onarır@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2017, 00:00

Yılımızı güzel bir cümle ile kapatalım... "Kaybetmemek için çabaladığın her neyse aslında çoktan kaybetmişsindir. Çabaların kazanmak için olmalı oğul, kaybetmemek için değil !..." Dostum Nisim Sigura'ya teşekkür eder, tüm tenis severlerin yeni yıllarını kutlar, başarılar ve iyilikler dilerim.
Ergi yarı finalde elendi
18 yaşındaki Ergi Kırkın, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da katıldığı Futures Turnuvası'nda ilk tekler yarı finalini oynadı ve çekişmeli bir maçtan sonra 295 numaralı Nedelko'ya 3 sette yenildi.
Çiftler de ise Rus partöneri ile yarı finalde yenildiler.

Endişe verici skorlar

Türkiye Şampiyonası'ndaki maçların neticelerini incelerken şoke oldum. İlk iki günde oynanan 20 maçtaki yalnız üç maç 3 sette biterken geri kalan 17 maçtaki neticeler normal gibi gözükse de gelecek için büyük beklentileri olanları şaşırtıyor ve üzüyor.
Maçlar bisikletlerle süslenirken, bir veya iki oyunlu sonuçlar hiç az değil. Final maçındaki Pemra'nın 6/1 - 6/1'lik skoru manidar değil mi? Bir final maçının skoru böyle mi olmalıydı?

Tuna yine şampiyon

Bu sefer Doha'da oynanan Futures Turnuvası'nda.
Dünya 188 numarası olan 28 yaşındaki milli oyuncumuz Tuna Altuna, İsveçli partneri Markus Eriksson ile birlikte çiftler şampiyonu oldu ve kariyerinde ki şampiyonluk sayısını 22'ye çıkardı. Kutluyorum.
Yılın şampiyonları
Adana Atlıspor Kulübü'nde Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası sonuçlandı. Haklı olarak gözleri dünya tenisinde olan yıldız sporcularımızdan Cem İlkel, Marsel İlhan, Anıl Yüksel ile kadın sporcularımız Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, İpek Soylu, Ayla Aksu ve Berfu Cengiz şampiyonada yoktu. Erkeklerde 21 yaşında ki Altuğ Çelikbilek 3 set sonundaki galibiyeti ile şampiyon olurken, Sarp Ağabigün ikincilikle yetindi. Kadınlarda ise 31 yaşında ki Pemra Özgen 10. kez Türkiye şampiyonluğunu kutlarken, İpek Öz ikinci oldu.

Heyecan dorukta

2018'in ilk Grand Slam'ına az kaldı. Katılım olarak büyük oyuncularda hala belirsizlikler hakim.
Nadal, Murray, Djokoviç, Wavrinka'nın durumları şüpheli. Serena Williams katılacak gibi. Bu arada 30 Aralık'ta da Ostapenko ile gösteri maçına çıkacak.
Umarım başka bir sorun çıkmaz. Bizden ise Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın ve İpek Soylu'yu elemelerde, (umarız Ayla Aksu ile rakam 4 olurlar!) sevinç ve heyecanla takip edeceğiz. Bir de, örnek ve mukayese olsun diye Amerikalı kadınlara bakalım: 5.
Venus, 10. Vandeweghe, 13. Stephens, 19. Keys, 49. Davis, 58. Rogers, 61.
Bellis, 63. Lepchenko, 64.
McHale, 65. Brady, 70.
Riske, 84. Brengle ve 95.
Townsend. Ayrıca bu sene içinde doğum yapan 23 Grand Slam şampiyonu ve şu anda 22. sırada bulunan Serena Williams ile, WC ile giren Kristie Ahn ve bekleme listesinden girebilecek çok şanslı 3 oyuncu hariç, hepsi tam tamına 13 kişi ile ana tablodalar. Önemli rakam!
Amerikalı erkekler ise 9 kişi olarak ana tablodalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA