• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beto öyle bir kurtarış yaptı ki... FETHİ YURTTAŞ

Beto öyle bir kurtarış yaptı ki...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2017, 00:00
Portekizli kaleci milli formayla ABD karşısında kalesinde devleşti

Göztepe'nin file bekçisi Beto Pimparel, Portekiz Milli Takımı'nın önceki gün Amerika ile oynadığı hazırlık maçındaki performansıyla parmak ısırttı. 2018 Dünya Kupası için vize alan Portekiz Milli Takımı'nın Amerika maçına ilk onbirde başlayan Beto, iki yüzde yüzlük pozisyonda gole izin vermezken Amerikalı Cameron Carter'in bir pozisyonunda artistik kurtarışıyla çok konuşuldu. Portekizli eldiven, Amerika atağında defansın sektirdiği topta arka direkte Carter'ın topu göğsüyle yumuşattığı anda vole ile topa ayaklarıyla müdahale etti. Sahalarda ender görülen bu kurtarış Avrupa'da paylaşım rekorları kırdı.
Lig yeniden başlıyor Göztepe için lig yeniden başlıyor.
İlk maçlar iyi idi.
Oyun genelde iyi, skorlar çok iyi idi. Bir anda Türkiye'nin en çok konuşulan takımı oldu. Çok gol atan, özellikle deplasmanda kazanan takım olmuştu Göztepe. Doğal olarak ayaklar yerden biraz kesilmişti. Üstüne biraz da şanssızlıklar eklenince kısa sürmesini umduğumuz duraklama dönemi geldi.
Neyse ki milli maçlar arası sıkıntıların giderilmesi için fırsat oldu.Tüm sakatlar iyileşti gibi. Manisaspor ile oynanan hazırlık karşılaşması gol yemeden tamamlandı. Çok takım gibi Göztepe'nin de en büyük derdi çok gol yemek. Ligde yalnızca Osmanlıspor deplasmanında gol yemedi. Üstelik takımın her zaman en iyi ve istikrarlı oyuncusu kaleci Beto idi. Her maçta en az 2-3 bazen daha da fazla kritik kurtarışlar yaptı.
Sonuçta iyi sayılacak puanlar toplandı. Bugün 17 puanı var Göztepe'nin. Başta çizilen hedef 40 puan idi. İlk yarının bitmesine altı karşılaşma var.
Eğer bu çok zor seride en az iki maç kazanırsa ilk yarıyı herkesin umduğundan fazlasını bulmuş olarak kapatır. Bu da devre arasını sıkıntısız geçirmesini sağlar.

EN ÖNEMLİ DÖNEM

Kısacası Göztepe için en önemli dönem başlıyor. Çok zor bir Bursaspor deplasmanı var. Göztepe taraftarıyla her yerde örnek oldu bu sezon.
Kaybedilen maçlar sonrası bile çok destek oldu oyunculara ve yönetime.Yalnızca son Beşiktaş maçında biraz fazla gerilim vardı. Bu tansiyonun düşmesi gerek. Ligimizdeki hakemler bunlar. Bu hakemlerle bu puanlar alındı. Bundan sonra da bu hakemlerle puan ve ya puanlar alınacak. Zor dönemi başarılı atlatmak için sabırlı davranarak ve takımın destekçisi olmak gerekiyor.

HAYIRLI OLSUN

Bu yılın en önemli ikinci adımı da geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Göztepe artık çok sağlam adımlar atıyor. Önce stadın temeli atılmıştı. Bu kez altyapı tesisleri inşaatı başlıyor.
Bunlar tamamlandığında yeni efsaneler ortaya çıkacak. Biz de sadece geçmişle övünmeyip nice yeni zaferlere alkış tutacağız.
Hayırlı olsun Göztepe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA