• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’nin güzel sezonu FETHİ YURTTAŞ

Göztepe’nin güzel sezonu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2018, 00:00

Göztepe sezon başında ligde kalmayı ilk hedef seçmişti. O hedefi ilk yarı sonunda büyük ölçekte yakalamıştı. Sezon boyunca hiç sıkıntı çekmeden ligde kaldı sarı-kırmızılılar.
Ondört yıl sonra gelinen Süper Lig'de kalıcı olmak kolay değildi. Hele ki ilk kez Süper Lig'de teknik direktörlük yapan Tamer Tuna'yı tercih edince. Ama bizleri olumlu olarak yanılttı. Sonuçta o da şanslıydı. İyi bir başkan ve yönetim kuruluyla çalıştı. Ama hakkını vermek gerekir. Oldukça başarılı yönetti takımı.
Zaman zaman eleştirdim. Bazı günlerde kendi doğrularında fazla ısrar etti. Ne var ki sonuç iyi bitti. Kendisini kutlarım. Göztepe sezonu açtığı teknik direktörü ile bitirdi ligi. Bu bile çok önemli.

TAKIMIN EN İYİLERİ

Sezonun kare asını şöyle belirledim kafamda.
Beto/Castro/Halil ve Jahovic/Demba Ba.
Ligin en iyi kalecisi Beto hep vitrinde idi. Castro hem istikrarlı ve hem de oyunu iki yönlü oynayarak gönülleri fethetti. Göztepe'nin çocuğu Halil hem sezon boyu en çok efor harcayan, hem de sakinleşip üç sarı kartlı tam yirmisekiz maç oynadı. Keşke Konya'da sarı kart görmeyip son maçta da olabilseydi. Golcüler Jahovic ve Demba Ba'yı unutmamalı.
İlk yarının golcüsü Konya'ya giden Jahovic'i saygı ile anmalı, Demba Ba'ya da hoşgörü ile teşekkür etmeli.
Diğerlerinin emeklerine saygısızlık etmek istemem. Her birine bravo. Ama birine özel bravo. Leo'ya ayrı bir yer vermek gerek.
Sezon başından beri gitti, gidiyor dendi. Pes etmeden tam yirmi maçta sahada oldu. Gol atana da, attırana da, az görev alıp elinden geleni yapan herkese teşekkürler.

TARAFTAR MÜTHİŞ

Ama aslan payını da Göztepe taraftarına vermek gerek.. İsyan Marşı ile başlattıkları sezonu İsyan Marşı ile bitirdiler. Maçı kazanınca da kaybedince de. Tebrikler onikinci adamlar.
Önceki akşam oynanan maç nasıldı? Çok önemli değildi. Daha çok isteyen ve kazanan rakibi kutlayalım. Bir gün kendi sahasında Göztepe'mizin şampiyonluğunu kutlamak dileğiyle diyelim ve sonlandıralım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA