• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Huzur bozulmamalı FETHİ YURTTAŞ

Huzur bozulmamalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2018, 00:00

14 yıl sonra geldiği Süper Lig'de çok başarılı bir sezon geçirdi Göztepe.
Üç hafta sonra sıralamadaki yeri ne olacak henüz net değil. Ancak güzel olan sezon boyunca Göztepe takımı hiç sıkıntı yaşamadı.Tüm takımlar parasal sıkıntılar içindeyken, sarı-kırmızılı oyuncuların böyle bir derdi olmadı. İlk yarının en başarılı birkaç takımından biriydi. Deplasmanda en çok puan toplayan iki takım vardı.
(F.Bahçe ile birlikte-16 puan) Devre arası transfer dönemi sonrası ilk yarıdaki deplasman başarısı bitti. Ancak sıkıntı gene de yaşanmadı. Önce birer birer alındı puanlar. Sonra iç saha galibiyetleri ilk yılın huzurlu gitmesini sağladı.
Ancak İstanbul'daki Beşiktaş maçı öncesi talihsizlik yaşandı. Rakip başkan Fikret Orman Göztepelileri rahatsız eden bir demeç verdi. Göztepe'de yeniden doğan Demba Ba'yı Beşiktaş'ta görmek istediğini söyledi. Cevap Göztepe Başkanı Sepil'den gelmişti. Sepil özetle, "Bu talihsiz demeç her iki takımı ve Demba Ba'yı sıkıntıya sokabilir" dedi.

ÇÖZÜM DEMBA BA'DA

Nitekim maç öncesi ve sonrası siyahbeyazlı taraftarlar kendisine tezahürat yapınca, Ba da kayıtsız kalmayınca Göztepe taraftarı çok kızdı. İki maç sakatlığı nedeniyle uzak kalan futbolcu Karabük maçında sonradan oyuna girdi ve büyük tepki aldı. Ligdeki en farklı galibiyetini alan Göztepe'nin o keyifli gecede böyle tatsız bir durum ortaya çıktı. Şimdi kısaca durumu irdelemek isterim. Göztepe taraftarı kendisine hizmet edenleri benzer şekilde yıllarca takdir etmiştir. İzmir'e gelip rakip olanlara hep, "Göz-Göz unutmaz" demiştir. Dolayısıyla rakip taraftarın kendisini alkışlamasına birşey demez.
Ancak bu yıl her maçtan sonra kazansa da kaybetse de kendi takımını alkışlamayı alışkanlık edinen Göztepe taraftarı dururken önce rakibin taraftarını selamlamaya gitmesi doğru değildir. Burada Demba Ba hatalıdır. Ancak abartmayıp hoşgörü ile oyuncusunu affetmeyi bilmelidir sarı kırmızılı taraftarlar. Oyun oynanırken futbolcusunu protesto etmemelidir. Demba Ba da en kısa zamanda açıklama yaparak taraftarı üzdüğü için özür dilemeli ve Göztepe armasını öpüp gönül almalıdır.
Karakterli bir oyuncu, iyi bir insan böyle davranmalıdır. Demba Ba böyle yaparsa keyifli bir sezonun sonu da huzurlu biter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA