• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güzel ve anlamlı bir galibiyet FETHİ YURTTAŞ

Güzel ve anlamlı bir galibiyet

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2018, 00:00

Göztepe, Trabzonspor maçının ilk yarısının otuz dakikasında atak, istekli ve iyi idi. Bu bölümde iki gol buldu. Gollerin ikisinde de öncelikle Gassama' nın payı var. İlk golde Castro'yu, ikinci golde de Jerome'yi atlamadan golleri atan Yasin'i de kutlayalım.
Oyunun bütününde kaleci Beto ve Alparslan'ı ayrı bir yere koyalım. Poko'nun yokluğunda hep Alparslan'ın başarısına tanık olduk. Bravo diyelim. Geldiği günden beri başarı çizgisini sürdüren Borges'in ve gol atmasa da ileride en iyi top tutan futbolcu Jerome için de bir parantez açalım.
Bu yıl defans daha uyumlu. Görünen o ki daha az gol yiyecek gibi Göztepe.
Henüz çok olmamakla birlikte gol atmaya da başladılar. Bundan sonra gol yollarında daha başarılı olurlar diye düşünüyorum.
Sonuçta ikinci kez Trabzon'u kendi sahasında yenen futbolcuların tümünü, teknik ekibi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.

GERİYE YASLANMAK HATAYDI

Biraz da eleştirelim. İkinci yarı topu hep rakibe vermek ve geriye fazla yaslanmak hataydı. Ama Trabzon'da buna izin vermemek kolay mı? Ayrıca seyircisi arkasında olan Trabzonspor ataklarına iyi direnen defans oyuncuları ile oldukça şanslıydı sarı kırmızılı futbolcular. Bu kez rakibin bir şutunda top direkten döndü. VAR konusu her hafta gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ofsayt var mı yok mu tartışmalarında çizilen çizgiler bazen herkesi şaşırtıyor.
Bazılarında öyle ilginç yorumlar yapılıyor ki anlamak çok zor. Bir oyuncunun omuzunun izdüşümü, diğer oyuncunun kalçasının izdüşümü baz alınıyor. Ama ilk kez Göztepe'ye de VAR'dı. Oyunun son dakikasında Trabzon'un golü öncesi Burak'ın eliyle oynadığını yakaladılar. Demek ki VAR'mış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA