• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kazanan takım değişmez mi? FETHİ YURTTAŞ

Kazanan takım değişmez mi?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2018, 00:00

Kazanan takım değişmez derler, bu kanun mudur? Tabii ki hayır. Ama teknik direktörler adil olmak adına olabildiğince buna uyarlar. Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş da, geçen hafta kazanan takımın şablonunu bozmadı. Yalnızca geçen hafta sonradan oyuna girip iyi oynayan Poko'yu Alpaslan'ın yerine ilk onbirde sürdü sahaya.
Aslında maç boyunca rakibinden üstündü sarı kırmızılılar. İlk üç hafta eksikliği hissedilen golcü en sonunda alındı. Jerome bu anlamda çare olacak gibi. İlk maçında yakaladığı önemli pozisyonlar var. Ama o da bunları skora yansıtamadı. İlk maç için hoşgörümüzü kullanalım ve olsun diyelim.
Ancak deplasmanda yakalanan öyle önemli pozisyonlar var ki bunları atamazsan sonuç hüsran olur. Öyle de oldu.

İNANILMAZ GOLLER KAÇTI

İkinci yarı başında Tayfur ve uzatma dakikalarında Yasin'in kaçırdığı iki fırsat var ki üzülmemek olanaksız. Bir de hakemlerin kararları var çok tartışılacak. İlk yarıda Tayfur'a Baiano'nun yaptığı penaltı değil mi? Ama daha kritik karar uzatma dakikalarında yaşandı. Castro topa vurduğunda Yasin ofsayt durumunda. Ama top yükseldi, hakem oynattı. Top az ileride.
Artık pozisyon değişti. oyun devam etti. Sonunda Yasin topa vurduğunda ilk pozisyon çoktan tarih olmuş. Bu arada Alanyasporlu oyuncu elle müdahale ediyor. Ama yan hakem bayrak kaldırıyor ve Yaşar Kemal Uğurlu ofsayt diyor. Kuralları herkes biliyor. Ama uygulamalar hep Göztepe'nin aleyhine. Yani diğerlerine VAR da Göztepe'ye yok. Özetle yazık oldu Göztepe'ye.
Rakibinden hep üstündü sarı kırmızılılar.
Kaçırdı, kaçırdı. Üstüne Yasin'in kaptırdığı top ve yenilen gol. Gel de yanma. Ama yapacak bir şey yok. Milli maçlar için verilen aradan nasıl yararlanacak göreceğiz.
Cikalesshi oynar hale gelince daha golcü bir takım izleriz diye düşünüyorum.
İlk cümleye dönelim. Castro'nun kenarda başlaması doğru muydu? Castro oyuna girdikten sonra daha canlı ve atak bir Göztepe seyrettik. Ama sanki geç olmuştu, zaman kalmamıştı. Sanırım kanun olmasa da bazı oyuncular için farklı değerlendirmeler yapılmalı. Castro bunlardan biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA