• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Rüya gibi geçti

GÜRKAN ERTAÇ

Rüya gibi geçti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Eylül 2009
İzmir'de yapılan 2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası, bu spor dalını sevenler için gerçek bir şölen şeklinde geçti. İftar zamanına denk gelmesine, aynı saatte futbol milli maçı ve TV'lerde ünlü diziler yer almasına karşın İzmirliler çoluk, çocuk, yaşlı genç ellerinde bayraklarla Halkapınar Atatürk Spor Salonu'na koştular, Milli Takımımıza destek için çırpındılar. Seyircilerin yüzde 80'ini ailelerin oluşturması da çok güzel tablolardı. İzmirli sporseverler centilmenlik yönünden de diğer ülkelere örnek oldu. Bir tarafı Türk, diğer yanı Yunan bayrakları bulunan tişörtler giyenler vardı. Polonyalılarla, Bulgarlarla birarada oturup kazananı alkışlayaın da. Böylesine güzelliklere bir de Milli Takımımız başarılarıyla karşılık verebilse ve daha ilk turda elenmeseydi taçlanacaktı. Ama Almanya'ya, Polonya'ya, Fransa'ya peşpeşe yenilerek tribüne çıktık. Tek tesellimiz finali bizim gruptan çıkan Polonya ile Fransa'nın oynaması oldu. Özetle İzmir bu tip turnuvaları hakettiğini herkese kanıtladı.

Sultanlar formda değil
(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, 25 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi katıldığı turnuvalarda beklenen sonuçları alamıyor, ümit vermiyor. Belarus'taki turnuvada Sultanlar, Azerbaycan'a 3-1, Belarus'a 3-0 yenildi, sadece Ukrayna'yı 3-2 yenerek üçüncülükle yetindi. (A) Milli Takım, şampiyona öncesi son hazırlık maçlarını Hollanda ile yapacak. Yarın ve pazar günü Hollanda Milli Takımıyla seyircili iki maç yapılacak, pazartesi günü de antrenman tarzında yine aynı rakiple üçüncü maça çıkılacak.(A) Milli Takım, Polonya'da (B) Grubu'nda Fransa, İtalya ve Almanya ile oynayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.